3 ugers genoptræning i Spanien bedre end 2 år i Danmark !! Tankevækkende ....

Det er tid til at lave status på mine 3 uger på Pro-SanaHealthcare

Tina Jeanett Sørensen,

16/10/2011

Det er tid til at lave status på mine 3 uger på Pro-Sana
Healthcare.


I august måned havde jeg kontakt med Sune Jørgensen på TV2.dk omkring det at være i klemme i systemet. Jeg var frustreret over den måde, som "systemet" behandlede
sygdomsramte borgere på.

Jeg havde selv været igennem en opslidende kamp efter en fejloperation, fyring, kampen mod og ikke med systemet, økonomiske problemer ved at være på dagpenge, angst for fremtiden, hvad skulle der ske med mig og dårlig samvittighed overfor mine 2 drenge.

Ulla Nygaard fra HK har været en stor del af min kamp, hun skrev på HK hovedstadens hjemmeside og var en kæmpe støtte med alle brevene fra kommunen - og var min ”guardian angel” i kampen om at få tildelt fleksjob.


Kirsten Moth fra Helsingør Dagblad har også ivrigt været en stor del af min sag. Der er blevet skrevet flere artikler om mit fleksjob og om hele min kamp for at komme tilbage på sporet.


Indlæggene på TV2.dk gav anledning til en god men sober debat på hjemmesiden. Jeg blev kontaktet af Sune Jørgensen - fik besked om, at den danske repræsentant for Pro-Sana Healthcare, Villy O. Christensen havde sendt en mail, hvori der stod, at de gerne ville arrangere et sponsoreret ophold i Malaga, Spanien for mig, på vegne af en anonym sponsor.

Først tænkte jeg .. hvad er Pro-Sana, og hvorfor skulle JEG lige få tilbudt et ophold i Spanien. Da jeg så talte med Villy O. Christensen, var jeg stadig overbevist om, at det var en joke .. og jeg var meget forbeholden og skeptisk. Hvad skulle de lige kunne gøre på Pro-Sana, som min
fysioterapeut ikke kunne?? Men det var IKKE en joke – den var god nok!


Afrejsedagen blev aftalt til den 20. september, og jeg havde derfor god tid til at tænke over, hvad der ventede mig.


Den første uge var totalt overvældende. Mange nye indtryk, gang i fysisk træning, lange og seriøse samtaler og et godt spark bagi for at komme i omdrejninger. Jeg svævede på en lyserød sky - og kunne mærke, hvordan jeg langsomt begyndte at få gang i min "forsømte" krop og lemmer. Og tænk engang, ham jeg troede lavede ”fis” med mig, Villy O. Christensen kom
endda derned for at møde mig.


I årene efter min fejloperation har jeg i den grad haft lyst til at komme i gang - men magtede på grund af smerter bare ikke et kick-off (og havde heller ikke selvtillid nok til at tro på, at jeg havde evnerne og overskud til det).


Behandlerne på Pro-Sana troede på mig, troede på at jeg evnede at fuldføre træningen. Det viste sig jo også, at det kunne jeg - jeg skulle blot have et kærligt spark for at komme i gang.


Træningen gik over al forventning og jeg kunne faktisk mere, end jeg lige selv troede jeg kunne. Min selvtillid voksede, og jeg kunne nu begynde at se, at opholdet kunne blive starten på et nyt og anderledes liv.

Jeg var samtidig realistisk og med begge ben plantet på jorden - vidste jo godt, at tingene kunne ændre sig i negativ retning ...


Men min stædighed gør, at jeg kæmper for de mål jeg sætter mig. Så det var vigtigt for mig at holde fokus på min fremgang og min træning.
Behandlerne på Pro-Sana Healthcare er eminente til, at bakke op, støtte, inspirere og vejlede.


Fremgangen og udviklingen fortsatte i de følgende uger. Pludselig havde jeg overskud til at deltage på udflugter på mine trænings-fridage og en fodboldaften på tv i Dansk-Spansk Samvirke (hvor Danmark skulle spille mod Norge - og vandt) blev det også til.


Bjergene blev også udfordret med vandreture.

Det allerbedste er, at mit forbrug af smertestillende er mere end halveret - det giver mere overskud og en hverdag hvor man ikke render rundt i en "tåge". Overskud som jeg nu kan bruge på mine sønner, som i den grad har manglet deres mor, og på mig selv.


Mine 3 uger på Pro-Sana Healthcare har været starten på resten af mit nye liv.


Jeg er propfyldt med skønne oplevelser: professionelle behandlere, super træning, smukke omgivelser, dejlig lejlighed, skøøøn mad, søde mennesker, spændende naturomgivelser til gode gåture. Og bedst af alt, jeg har rykket mig personligt - både fysisk og psykisk - ud over alle
forventninger. Oser af overskud, energi, selvtillid, selvværd og har så meget mod på fremtidens udfordringer (godt det ikke vejes i kg, for så skulle jeg da betale for overvægt i lufthavnen).


Nu skal der holdes fokus på træning, den plan jeg har lagt for fremtiden og holde fast i min fremgang. Har allerede lavet medlemskab af en træningsklub, hvor jeg starter på mandag - i samarbejde med en træner.


Jeg har ved min hjemkomst fået utallige positive tilkendegivelser af, at det er en "ny" smilende, positiv, overskudsagtig, slankere og strålende Tina der er landet i Danmark. Det er skønt at mærke, at mine omgivelser kan se, hvad de 3 uger i Spanien har gjort ved mig.


Det er NU det hårde arbejde starter, nu står jeg på egne ben - og er tilbage til hverdagen, hvor ydre påvirkninger og stress øger risikoen for tilbagefald. Men jeg er klar til at tage udfordringerne op og er klar på, hvor farerne lurer.

Har som en gulerod sat mig for, at jeg skal have sparet nogle penge op, så jeg i januar 2012 kan komme en uge tilbage på Pro-Sana, hvor jeg får mulighed for at gøre status i forhold til mit just overståede ophold.

Det har været en øjenåbner, at være i behandling på Pro-Sana. 3 ugers ophold har gjort mere end 2 års behandling hjemme i Danmark!

Tina Sørensen, SnekkerstenKilde: