3 gode grunde til at bruge video på sin blog eller website

En af de aktuelle online megatrends, som man gør klogt i at tage til sig, er udviklingen af online videoforbrug

Simon Kvist Olsen,

23/07/2010En af de aktuelle online megatrends, som man gør klogt i at tage til sig, er udviklingen af online videoforbrug. Jeg argumenterer for, at videoindhold tilbyder blogs og websites tre væsentlige fordele:

- Videoer fungerer som inspirationskilder til nyt indhold

- Videoer kan bruges som indtjeningskilde

- Videoer kan bruges som promotion

Medielandskabet som vi kender det undergår i øjeblikket en markant forandring. For første gang nogensinde har online medier overhalet TV mediet i forhold til, hvor lang tid der forbruges på disse medieplatforme. En af grundene til dette er, at forbrug af TV i stigende grad foregår online. Forbruget af online video stiger med over 50 % om året, men ikke på bekostning af TV, der nogenlunde fastholder status quo. Dog ser mere end hver syvende 18-24-årige i Europa slet ikke live TV! En englænder ser i gennemsnit over 10 timers online video om måneden.

Denne udvikling er et udtryk for et skifte af seismisk karakter i forhold til brugeres adfærd på nettet. På den baggrund bliver det relevant at spørge sig selv, hvilke fordele der er forbundet med at anvende videoindhold på sit online medie, og hvordan kan man drage fordel af denne globale trend?

Videoer fungerer som inspirationskilder til nyt indhold

Som mange bloggere kan nikke genkendende til, kan det blive trivielt løbende at skulle opdatere sin blog med nye spændende indlæg. Selv de mest kreative oplever at løbe tør for inspiration. I den sammenhæng kan video være et effektivt middel til at generere ideer til nye indlæg. En interessant eller underholdende video kan skabe diskussioner og forskellige reaktioner fra brugerne. Var det godt, dårligt, morsomt, kedeligt, dumt eller provokerende? Alle disse indtryk kan danne fundamentet for et godt indlæg på en blog eller et website.

Udover at en video kan danne udgangspunktet for et blogindlæg, kan video også bruges til at forstærke et indlæg eller understøtte et budskab. At beskrive noget med ord kan være effektivt, men levende lyd og billeder er langt stærkere midler til at udtrykke sin mening. Derudover har videoindhold den fordel, at det fastholder brugere længere på bloggen eller hjemmesiden.

Videoer kan bruges som indtægtskilde

For de fleste bloggere er det nok en smule kontroversielt at bruge kommercielt indhold på sin blog, da jeg er overbevist om, at de fleste bloggere udelukkende blogger, fordi de elsker det og ikke fordi de vil tjene penge på det. Men for dem, der gerne vil have lidt hjælp til at betale de udgifter, der er forbundet med at drive en blog eller et website, kan branded content være en stor hjælp. Til dette er Google AdSense en populær løsning at bruge i sit banner space, mens langt de fleste ikke er bekendt med muligheden for at benytte videomarkedsføring. Videoer har en langt højere klikrate end AdSense og kan have et stort indtjeningspotentiale på sites med en vis trafik. I tillæg hertil fungerer videomarkedsføring ofte som underholdende indhold, der tilfører reel værdi til din blog eller website.

Video kan bruges som promotion

Videoer giver også mulighed for at promovere sin blog eller website til potentielt nye brugere. Det kræver ingen videre uddannelse at skyde en video selv og publicere den online. Det kan være man laver en anmeldelse af en ny gadget, viser sit nyeste dansemove eller deler sit seneste online tip.

At oprette en YouTube kanal, der linker til ens blog eller website bidrager også til at tiltrække nye brugere. Jo flere afspilninger en video for på YouTube, Vimeo etc., jo mere trafik vil føre tilbage til dit site. Endelig er video en fremragende made at skabe relationer til dine brugere, fordi det er en meget personlig og åben måde at kommunikere på.

Om forfatteren
Goviral tilbyder online medier at tjene penge på at publicere virale videokampagner for en række af verdens største brands. Se vores seneste videoer www.goviralnetwork.com.

Kilde: