272 milliarder i skjulte afgifter

BT har lavet en liste over de afgifter som vi normalt ikke ser

Kim Ursin,

10/10/2012

BT har lavet en liste over de afgifter som vi normalt ikke ser. Listen er meget omfattende og kan ses her: http://www.bt.dk/sites/default/files-dk/node-files/667/5/5667333-kwa_skat.jpg .

Jeg vil slå ned et par steder.

Skiftende regeringer har naturligt nok har ideer med at indføre afgifterne, fx at benzinafgifter skal gøre at man tager bilen mindre, at man isolere sit hus osv, at man ryger mindre osv. Det kan man så være uenig i eller bare som undertegnede tvivle på effekten, man ryger vel ikke lige fire ekstra pakker fordi de er billige eller spiser tolv ekstra hindbærsnitter fordi de koster mindre end nu?

Men der er også mange afgifter, hvor man må spørge sig selv om de _udelukkende_ er lavet for at skrabe penge i kassen:

Te 7,4 million

Hvorfor er der afgift på te? Er der nogen som helst begrundelse til det?

Glødelamper og sikringer, 117 million

Forventer man at folk skifter sikringer en ekstra gang fordi de koster mindre? Man skifter vel sikringer fordi det er nødvendigt og kun fordi det er nødvendigt.

Mineralvand, 376 million

Jeg kan forstå at en eller anden sundhedshippi ønsker afgift på sodavand for at mindske forbruget, men vand???

Kaffe, 248

Hørte mangel på kaffe ikke til krigstiden? Kaffe er end ikke usundt, det er svært at se hvorfor der er afgift på denne vare.

Sukker og chokolade

Den er ret sjov, først er der afgift på PRODUKTION af sukker (33 millioner), derefter er der en råstofsafgift (58 millioner) og endelig en afgift for omsætningen (1,5 milliard).Så tror pokker en Kaj kage koster 20 kroner for 60 gram. Der er i dag halvt så mange bagere som for 20 år siden, hvert bageri havde vel typisk 3-4 ansatte.....

Genopladelige batterier, 2,9 million

Her har vi så de batterier alle helst skal vælge, men dem har man også sat afgift på, bare for at sikre der ikke bliver solgt for mange eller hvad?

Tinglysning, 5,1

Jo, det skal koste et beløb at staten sikre at retssikkerheden er iorden med hushandler, men 5,1 milliard koster det "vist" ikke at drive dette apperat. Mon ikke afgiften burde være entiendedel for at det løb rundt?

Gå selv på jagt.

Gad vide, hvor mange af disse afgifter der UDELUKKENDE er skabt for at generere penge? Og hvor mange mon egentlig giver overskud, når adminstrationen er trukket fra. 

Kilde: