210 indvandrerpiger hos politiet i frygt for egen familie

Hver tredje dag henvender en ung kvinde med udenlandsk baggrund sig til poltiet af frygt for deres familier

Slettet Bruger,

17/02/2008

Hver tredje dag henvender en ung kvinde med udenlandsk baggrund sig til poltiet af frygt for deres familier. Kvinderne vil ikke gifte sig med den mand, deres familie har udvalgt, og det kan få grimme konsekvenser, beretter B.T.

" Pigerne kan vælge mellem pest eller kolera. Enten skal de isolere sig fra familien og leve under nogle kummerlige vilkår med begrænset bevægelsesfrihed. Eller de skal leve i et følelsesmæssigt fængsel med et menneske, de ikke selv har valgt," siger Kim Kliver, der er chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC, til B.T.

I løbet af det sidste halvandet år har 210 kvinder henvendt sig til politiet,
fordi de har været udsat for drabsforsøg, vold eller trusler om vold fra deres allernærmeste familie.

Toppen af isbjerget
Der har aldrig været ført statistik på området før nu, men det store antal henvendelse både overrasker og bekymrer efterforskningschefen.

" Og det er det kun toppen af isbjerget. For det er det langt fra alle piger, der tør stå op imod deres egen familie," siger Anita Johnson, der er leder af Rehabiliteringscenter for Etniske Kvinder.

Rigspolitiet fremhæver, at de i sådanne sager forsøger at arbejde præventivt. Eksempelvis kan en ung indvandrerkvinde få et par politibetjente med, når hun skal fortælle familien, at hun har fået en kæreste.

[email protected]

Kilde: