20.000 unge på offentlig forsørgelse tre år i træk

20

Slettet Bruger,

07/10/2009

20.000 unge gjorde ikke brug af de gode konjunkturer fra 2006 til 2008. 1 ud af 5 unge, der var berørt af ledighed i 2008, var nemlig forsørgede af det offentlig det meste af tiden for tredje år i træk.

Det skriver Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev, samspil.info.

I 2008 var godt 40.000 unge på offentlig forsørgelse i mere end halvdelen af tiden. For knap 20.000 af disse unge var der tale om endnu et år i samme situation. De var nemlig også forsørget af det offentlige det meste af tiden i 2007 og 2006.

Den lange periode på ydelse dækker ikke over, at de unge er uden arbejdsevne. Ingen har i perioden modtaget varige ydelser som for eksempel førtidspension.

Hvis de unge, der modtog førtidspension, også indgik i beregningerne, ville antallet af unge, der har været forsørget af det offentlige det meste af tiden de seneste tre år, være oppe på godt 27.000.

Lars Andersen, der er direktør for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, er meget foruroliget over tendensen.

"Det er en katastrofe. De unge får den dårligst tænkelige start på arbejdslivet. Sandsynligheden for, at de unge senere får fast tilknytning til arbejdsmarkedet, er meget lille. Det har store konsekvenser for den unge, og det koster samfundet enormt mange penge," siger Lars Andersen til samspil.info.

Han mener, at forklaringen på, at de unge hænger fast i offentlig forsørgelse, er, at de har en række kompetenceproblemer.

"De unge mangler både personlige og faglige kompetencer. De har typisk ingen uddannelse og har generelt dårlige erfaringer med skolevæsenet. Udover det har de typisk også en række sociale problemer, der ofte bunder i en problematisk opvækst. Det påvirker deres syn på samfundet og deres rolle heri," siger Lars Andersen.

[email protected]

Kilde: