2015-plan i august eller september

Slettet Bruger,

18/05/2007

Af Ole Birk Olesen

Regeringens såkaldte 2015-plan vil blive offentliggjort i allerede i august eller september. Det oplyser Finansministeriet informationschef Mikkel Faurholdt til 180Grader.dk. Hidtil har det forlydt, at planen først ville komme til efteråret, men den kan altså være på vej tidligere.

Planen skal beskrive forventningerne til dansk økonomi frem mod år 2015 og er helt central i den skattediskussion, som har bruset siden stiftelsen af partiet Ny Alliance. De Konservative forudser, at planen vil vise, at der er råderum i dansk økonomi til at lette skatten på arbejde.

"Vi har en forventning om, at 2015-planen vil vise et råderum, og det råderum skal vi jo så bruge til at få løst problemet omkring skattelettelser," siger de Konservatives skatteordfører, Jakob Axel Nielsen, til 180Grader.dk.

Hvad er det for et problem med skattelettelser?
"At vi skal have skattelettelser, så den sag bliver løst inden næste valg. Det er en vigtig problemstilling, for Danmark tørster efter arbejdskraft, og det kan aktiveres med en skattelettelser. Det kan også skaffe os mere kvalificeret arbejdskraft fra udlandet."

V-ordfører har ikke hørt om august
Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, vil ikke gætte på, om 2015-planen vil vise, at der er plads til skattelettelse.

"Om der er midler til rådighed, aner jeg ikke. Mig bekendt er regeringen ikke engang begyndt at arbejde på den endnu," siger han til 180Grader.dk: "Jeg diskuterer først 2015-plan, når den bliver præsenteret. Alt andet er jo sådan set bare gætteri."

Men i august skal vi måske til at diskutere skattelettelser?
"Det har de Konservative et syn på, men om den kommer i august eller september, det må vi jo afvente. Jeg har ikke hørt noget om, at den skulle komme i august."

Men uanset hvornår den kommer, så vil regeringen begynde at diskutere muligheden for skattelettelser til den tid?
"Det er jo ikke sikkert, at den vil det. Det er jo ikke sikkert, at der er et økonomisk råderum. Det kommer jo også an på, hvordan man prioriterer midlerne. Der er en lang række ting, der kan blive prioriteret, som vil gøre, at der ikke er et økonomisk råderum til skattelettelser," siger Troels Lund Poulsen.

Kilde: