2010: Året global opvarmning frøs Florida

Florida har lidt den koldeste vinter i næsten 30 år

Henrik Gøtke,

13/03/2010

Florida har lidt den koldeste vinter i næsten 30 år. I nogle dele af det sydlige Florida har det været koldere end noget tidspunkt i de senste 83 år. Der er blevet slået så mange rekorder, at hvis de blev stakket, så ville de kunne konkurrere med tykkelsen på Al Gore´s investerings portfolio. Faktisk synes Gore´s påstande om at global opvarmning vil skabe dramatisk og kataklytmisk opvarmning at smelte hurtigere end nogen gletcher.

Gore er næppe alene i sin dårlige forudsigelser. For ti år siden sagde David Viner fra University of East Anglia, at "Snefald vil blive meget en sjælden og spændende begivenhed. Børn vil ikke vide, hvad sne er for noget".

Realitets check: Den 13 februar havde 49 af USA´s 50 stater sne på jorden.

Her er nogle flere kolde hårde fakta fra det frosne Florida: Miami Beach havde sin koldeste januar-februar siden optegnelserne begyndte i 1927. Det var det koldeste i West Palm Beach siden optegnelserne begyndte i 1888. Naples havde sin tredje koldeste januar-februar siden optegnelserne begyndte i 1942. Kun i vinterne 1940, 1958, 1977 og 1981 nærmede januar-februar gennemsnits temperaturen sig det bundfrosne 2010.

Folk tog desperate metoder i brug, for at holde varmen. Familier brugte rum opvarmere til at bekæmpe kulden med. Mange havde ikke erfaring i at bruge mobile varme apparater, og der brød ild ud i nogle hjem. Adskillige folk måtte behandles for kulilte forgiftning efter at have brugt kul grill i deres hjem. I en af de koldeste morgener var energi behovet så stort, at 35.000 kunder mistede strøm.

I West Palm Beach var gennemsnits temperaturen fra den 2 til den 13 januar 10 grader Celcius. Det gør perioden til den koldeste 12 dages periode siden optegnelserne begyndte i 1888, slående den 16 til 27 januar 1977 med en hel grad. Om morgenen den 7 januar faldt temperaturen til 2.7 grader Celcius ved Palm Beach International Airport. Det slog rekorden på 3.3 grader Celcius sat i 1903.

Landbrugets tab har været enorme, med estimerede høst tab på omkring 500 millioner dollars.

Landbrugsområderne ved Glades, Hendry og Collier amter havde op til 7 dage med temperaturer under frysepunktet. Citrus træerne blev skadet, da temperaturerne i appelsin plantagerne i mere end fire timer faldt til under de kritiske -2,2 grader Celcius. Omkring 100.000 tropiske fisk opdrættet i fiske farme frøs ihjel kostende opdrætterne omkring 535.000 dollars. Miami Metro Zoo lukkede grundet kulde rekorden for første gang i 30 år. Florida Fish and Wildlife Conservatorium Commission sagde, at leguaner faldt ned fra træerne, og nogle døde som resultat af, at temperaturen faldt under 4,5 grader Celcius.

Kulde rekorden fortsætter ind i marts måned. El Nino vindene over Florida vil fortsætte pænt ind i marts, hvilket betyder, at staten kunne få flere rekorder i den måned.

Spørg hvem som helst fra det sydlige Florida, hvad de mener om global opvarmning. De vil sandsynligvis sige: "Mine læber er for følelsesløse til at tale!"

Kilde: