20 kommuner sætter skatten op

Kommunernes samlede skatteløft for 2010 endte på 769 millioner kroner, 269 millioner kroner mere end tilladt i aftalen mellem regeringen og KL

Slettet Bruger,

17/10/2009

Kommunernes samlede skatteløft for 2010 endte på 769 millioner kroner, 269 millioner kroner mere end tilladt i aftalen mellem regeringen og KL. For at overholde skattestoppet fårl kommunerne nu modregning i bloktilskuddet.

17 af landets kommuner havde i en aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening fået tilladelse til at sætte skatten op med i alt 500 millioner kroner. Men da Indenrigsministeriet i går havde opgjort de 98 kommunale budgetter for næste år, viste de at 20 kommuner sætter skatten op med i alt 769 millioner kroner. Det skriver jp.dk.

"Det er ikke lykkedes at komme helt i mål med skatten for 2010, og det beklager jeg. Men jeg vil gerne understrege, at der i forhold til kommunernes samlede økonomi er tale om en yderst beskeden overskridelse," siger KL-formand Erik Fabrin i en pressemeddelse skriver jp.dk.

Beskeden eller ej, så vil regeringen sætte ind med sanktioner over for kommunerne.

"Jeg kan konstatere, at økonomiaftalen er overskredet med 269 millioner kroner. Det er væsentligt mindre, end kommunerne havde søgt om, men det ændrer ikke på, at det er et brud på aftalen med regeringen. Derfor vil beløbet blive modregnet i bloktilskuddet næste år for at sikre, at vi overholder skattestoppet," siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann således til Ritzau.

Haderslev er den kommune i landet, der strammer skatteskruen hårdest til næste år. Her stiger kommuneskatten fra 25,5 til 26,5 procent. Af landets ti største kommuner sætter Vejle som den eneste skatten, dog "kun" med 0,1 procent.

O kommuner sætter skatten ned til næste år.

[email protected]

Kilde: