170.000 palæstinensere protesterer mod dræberkanin

Tegneren Kurt Westergaard, der på den Hamas-drevne tv-station al-Aqsa er blevet truet på livet af en kanin i et børneprogram, får nu støtte fra 170

Slettet Bruger,

29/02/2008

Tegneren Kurt Westergaard, der på den Hamas-drevne tv-station al-Aqsa er blevet truet på livet af en kanin i et børneprogram, får nu støtte fra 170.000 palæstinensere og det palæstinensiske selvstyre.

Det oplyser lederen af den danske repræsentation i de palæstinensiske områder, Rolf Holmboe, ifølge Berlingske Tidende.

"Indtil videre har 170.000 palæstinensere underskrevet en protest mod al-Aqsa TV, fordi den anses for at være for rabiat og ekstrem. Målet er at få indsamlet en million underskrifter," forklarer Holmboe til Berlingske Tidende.

Det er en række palæstinensiske medieforeninger på Vestbredden, hvor Fatah under præsident Mahmoud Abbas er ved magten, der står bag underskriftindsamlingen.

I Gaza, hvor den islamistiske Hamas-bevægelse kontrollerer, kan den slags folkelige protester ikke finde sted, påpeger Rolf Holmboe.

"Fra anden hånd har vi hørt, at også Hamas er sur på kanalen," forklarer Rolf Holmboe, der har kontaktet det palæstinensiske selvstyre med præsident Abbas i spidsen for at klage over programmet, hvor der opfordres til drab på Kurt Westergaard.

Men Rolf Holmboe afviser, at hans kontakt til de palæstinensiske myndigheder kan sammenlignes med de muslimske ambassadørers protest.

"Vi arbejder ikke nødvendigvis på at få stationen lukket. Men vi er nødt til at vise mishag. Det må ikke gå upåtalt hen. Opfordringerne til drab er også ulovlige ifølge palæstinensisk lovgivning," siger Rolf Holmboe til Berlingske Tidende.

Nedenfor kan du se eller gense det palæstinensiske børneprogram, hvor kaninen truer Kurt Westergaard på livet.

[email protected]

Kilde: