16-årig somal!er voldtog 13-årig under Facebook-fest: Han får lov at blive i Danmark

Hvad skal der egentlig til af kriminalitet for at blive smidt ud af Danmark på røv og albuer: En 16-årig somal!er er idømt to års fængsel ved rett...

_slettet_bruger_15673 Ikke angivet,

03/11/2015

Hvad skal der egentlig til af kriminalitet for at blive smidt ud af Danmark på røv og albuer:


En 16-årig somal!er er idømt to års fængsel ved retten i Roskilde for en grov voldtægt mod en 13-årig pige under en Facebook-fest den 24. april i år i Folkeparken i Roskilde.

Somal!eren blev ved dommen også betinget udvist af Danmark, hvor han har boet næsten hele sit liv efter at han kom til Danmark som spæd. Den 16-årige fylder 17 år til december og sidder fortsat fængslet på en sikret institution.

Han modtog dommen, der også omfatter et gaderøveri ved Høje Taastrup Station, hvor offeret blev truet med at blive 'smadret' eller 'stukket med kniv', så han udleverede sin iPhone.

Han var også skyldig i våbenbesiddelse ved at være bevæbnet med en hammer på 229 gram på Høje Taastrup Station to uger før voldtægten samt et tyveri.

Den 16-årige blev fundet skyldig i forbrydelserne allerede i september, men dommen blev udsat, fordi en mentalundersøgelse skulle slå fast, om han var egnet til en almindelig straf. Det mente retslægerne i mentalundersøgelsen, som først var klar i går.

Han beskrives som dårligt !ntegreret.