15.000 flere topskatteydere hvert år

Slettet Bruger,

10/05/2007

Dansk topskat er ikke kun for de rigeste. 960.000, eller 4 ud af 10 danskere med fuldtidsjob, betaler marginalskatten på 63 procent, som netop af OECD er udråbt til EU's højeste. Gruppen bliver større og større hvert år. Ifølge en fremskrivning foretaget af Børsen stiger antallet af topskatteydere med 15.000 hvert år. I løbet af bare tre år vil antallet, af danskere der betaler topskat, have rundet en million. Det ser formanden for Skatteborgerforeningen, Thorkild Poulsen frem til.

"Så får problemerne nok mere fokus. Topskatten skaber lighed ved at holde de dygtigste nede. Samtidig er topskatten en helt unødvendig skat økonomisk set," siger Thorkild Poulsen til Børsen og understreger at topskattens ydelse til det samlede skatteprovenu er på under 2 procent.

Den voldsomme stigning i antallet af folk der betaler topskat skyldes ifølge Børsen, at indkomstgrænsen for topskat ikke bliver reguleret svarende til lønstigningerne. Topskattegrænsen reguleres i forhold til lønudviklingen i LO/DA overenskomsterne med to års forsinkelse. Så alle de indkomster, der ligger udenfor overenskomsterne, bliver ikke talt med i lønstigningen. Derudover bliver stigningen fratrukket med forskellige faktorer. Hvis der f.eks. kommer en større pensionsandel, eller man har sat penge af til sociale formål, bliver det trukket fra i stigningen.

Børsens kilder vurderer, at den årlige opregulering af satsen kan barberes ned med op til et helt procentpoint.

Kilde: