14-årige indvandrerdrenge terroriserer boligområde

Slettet Bruger,

20/06/2007

Siden i onsdags har fritidsklubberne i Gellerup været lukket af frygt for to 14-åriges vold, stenkast og trusler mod personalet og de 280 børn, der benytter fritidstilbuddet.

"De terroriserer hele området, og det virker nærmest ustoppeligt. Vi føler ikke længere, at vi kan håndtere børnenes sikkerhed, og på et tidspunkt måtte vi sige stop. Jeg har ikke ansat jægersoldater, men klubfolk der skal lave et trygt og spændende fritidstilbud for vores unger. De skal ikke være udsmidere i skudsikre veste," siger Anders Glahn til jp.dk om de to voldsdrenge.

Må ikke ske igen
Politikommissær Lars Espensen er netop tiltrådt stillingen som leder af nærpolitiet i Gellerup. Han er enig i, at politiet bør sørge for, at en sådan situation ikke opstår.

"Nej, det holder ikke. Selvfølgelig skal to drenge ikke have lov til at terrorisere et helt område, så fritidstilbudene bliver nødt til at lukke. Det duer simpelthen ikke," udtaler han.

Han forklarer samtidig, at han på grund af den korte tid i jobbet ikke kan forklare, hvorfor man ikke har reageret tidligere i forløbet. Men det skal gøres bedre, mener Lars Espensen:

"Vi må lære af sådan en sag. Ingen kan være tjent med, at klubberne føler sig nødsaget til at lukke, og vi skal være med til at sørge for, at en sådan situation ikke opstår igen. Vi er allerede i gang."

De to 14-årige stammer begge fra Mellemøsten. Den ene har været kendt af politi og de sociale myndigheder i længere tid.

mol

Kilde: