10 borgerlige nytårsforsætter

Af Nikolaj GammeltoftVar du ikke tilfreds med dine egne forsætter nytårsaften, så er her inspiration til 10 borgerligt-liberale skridt til personli...

Slettet Bruger,

15/01/2008

Af Nikolaj Gammeltoft

Var du ikke tilfreds med dine egne forsætter nytårsaften, så er her inspiration til 10 borgerligt-liberale skridt til personlig forbedring og fremgang.

1. Tegn et nyt avisabonnement
Start året med at tegne abonnement på The Wall Street Journal. Avisen er verdens borgerlige dagblad, og den kan kun blive bedre, efter at den australske mediemogul Rupert Murdoch i december 2007 gennemførte sit opsigtsvækkende køb af Dow Jones, som The Wall Street Journal er en del af. Efter sigende er der lagt op til en ny international udgave, som skal konkurrere med International Herald Tribune og Financial Times. Så tegn abonnement på The Wall Street Journal - du kan alligevel ikke stole på Danmarks Radio, Politiken og New York Times. For de danske nyheder bør du holde dig til 180Grader.

2. Læs en tysk bog
Læs tyske Joachim Fests erindringsbog Ikke jeg (Ich nicht). Fest var journalist, historiker og kulturkonservativ. Hans bog er et modstykke til den venstreorienterede Günter Grass' halve sandheder og hykleri i selvbiografien Når løget skrælles. Titlen Ikke jeg henviser til Joachim Fests fars valgsprog, som blandt andet udmøntede sig i, at han ikke ville støtte nazisterne - i modsætning til Grass der i en sen alder kom i tanke om sit eget nazi-medløberi og Waffen SS-medlemskab under Anden Verdenskrig efter et helt liv som venstrefløjens oppustede moralske autoritet i Tyskland.

3. Stem på en Republikaner
Mange danske borgerlige kan lide at sige, at godt nok stemmer de til højre i Danmark, men i USA ville de støtte Demokraterne. Det er noget vås - Hillary Rodham Clinton og Barrack Obama er lige så ubrugelige som Helle Thorning-Schmidt og Henrik Sass Larsen. Clinton bruger den nordiske velfærdsstat som forbillede for USA, og Obama vil invadere Pakistan. Støt guvernør Mitt Romney fra Massachusetts, senator John McCain fra Arizona eller kongresmedlem Ron Paul fra Texas, afhængig af temperament og politisk ståsted.

4. Hold op med at pine dig selv med miljøet
Temperaturen stiger - måske. Temperaturen stiger på grund af menneskelig aktivitet - måske. Hvis temperaturen stiger, kan vi så påvirke den i nedadgående retning - meget lidt. Hvad kan det i værste fald koste os at prøve at påvirke temperaturen til at falde: vores frihed, demokrati, markedsøkonomi og velstand. Den hysteriske klimapanik, der har ramt verden, er drevet af irrationel propaganda - og det er i hvert fald ikke 17.000 bureaukrater og aktivister på Bali eller i København, som kommer til at løse et eventuelt problem.

5. Vær skeptisk over for multilateralisterne og FN
Før jul stemte USA som det eneste land mod vedtagelsen af FN's budget for 2008, som således blev vedtaget med stemmerne 142-1. USA ville ikke stemme for budgettet, fordi det omfattede finansieringen af anden omgang af FN's verdenskonference mod racisme, som sidst blev afholdt i Durban i Sydafrika, hvor det degenererede til en anti-amerikansk og anti-semitisk hadefest. Derimod skulle USA i budgetforhandlingerne kæmpe for at bevare FN's interne anti-korruptionsenhed på trods af, at organisationen har et notorisk problem med svindel og misbrug af betroede midler. Vær skeptisk i 2008 - vær meget skeptisk.

6. Følg General David Petraeus
General Petraeus er leder af den multinationale befrielsesstyrke i Irak, og det er hans såkaldte "surge" strategi, der krediteres for efterårets fremskridt for de allierede i Irak. Uanset hvordan du har det med krigen i Irak, så er Petraeus indbegrebet af den styrke, intelligens, generøsitet og idealisme, der gør USA stort. Glem Time Magazines underlødige udnævnelse af Vladimir Putin til Man of the Year 2007. Årets mand i 2007 var General Petraeus. Hold øje med ham og fremskridtene i Irak - når du læser Wall Street Journal.

7. Flyt til udlandet
Der er ikke nogen stærkere politisk protest end at stemme med fødderne. Ifølge livsstilsbladet Monocles top 20 over de bedste steder at bo i verden, lå København ganske vist nummer to, men München lå nummer et og Zürich, Wien og Hamborg lå lige efter. Alle sammen attraktive byer med lavere skattetryk, et rigt kulturliv og et behageligt klima.

8. Tag til OL i Kina
Brug OL til at fortælle kineserne om fordelene ved demokrati, frihed og fri markedsøkonomi. Tal åbent om menneskerettigheder og om kommunismen som et forbryderisk regime - råb det i gaderne eller skriv det på murene. Hvis du bliver anholdt, så kommer du på forsiden af alle verdens sportssektioner.

9. Tal med dine politiske modstandere
Tag dit borgerligt-liberale budskab med ud til familiemiddagene og arbejdspladserne og overbevis dem, der er uenige med dig. Brug dine argumenter og fortæl om dine visioner, når samtalen falder på politik og værdier. Den konservative amerikanske debattør Ann Coulter har skrevet bogen How to Talk to a Liberal (If You Must) - frit oversat til: Hvordan man skal tale med en venstreorienteret (hvis man absolut skal). I 2008 skal du tale med flere venstreorienterede. Søg inspiration i Coulters bog om nødvendigt.

10. Uddan dig selv
Læs bøger, hør musik, gå i teatret og i operaen. Dannelse har været tilbage i flere år og borgerlig intellektualisme har aldrig været mere in. Brug dit frie valg til at forbruge kunst, film, teater og litteratur. Som Henrik Gade Jensen har skrevet tidligere her på siden: "Det er borgerligt at gå i teatret og på kunstudstillinger og betale for det."

Nikolaj Gammeltoft er cand. scient. pol. og studerende ved London School of Economics

Kilde: