109 pct. i skat - værsgo at betale

Når Peter Holm skal arbejde, skal han ikke blot have hænderne op af lommen, men også chekhæftet

Slettet Bruger,

28/06/2008

Når Peter Holm skal arbejde, skal han ikke blot have hænderne op af lommen, men også chekhæftet. Han har nemlig en skatteprocent på 109 pct., hvilket gør det til en ren underskudsforretning at tage på arbejde. Det beretter Jyllands-Posten.

"Jeg kan ikke forstå, at SKAT fastholder, at jeg betaler den korrekte skat. Man må åbenbart mene, at det er rimeligt, at jeg tager penge med på arbejde hver dag for at kunne betale skatten," siger en forundret Peter Holm til Jyllands-Posten.

Han har uden hjælp klaget sin nød til det lokale skatteankenævn. Sammen med en skattejurist forsøger han nu at få overbeskatningen omgjort i Landsskatteretten.

SKAT står fast
"Det er en kompliceret sag, men jeg kan alligevel ikke forstå, hvorfor SKAT står fast på, at Peter Holm skal betale skat af betydeligt mere, end han har modtaget, og derved reelt skal betale mere end 100 pct. i skat," siger Niels Hansen, skattejurist i Deloitte.

Peter Holm er selvstændig erhvervsdrivende og har en virksomhedsmodel, som ifølge SKAT berettiger en overbeskatning. Det hele startede, da han fandt en investor, som ville skyde penge i hans virksomhed. I praksis skød Peter Holm sin virksomhed ind i et nyt og ligeligt ejet driftsselskab, som de to partnere ejer via hver sit selskab.

Den model blev valgt, fordi den nye investor ikke ønskede at løbe nogen risiko i tilfælde af, at Peter Holm bliver uarbejdsdygtig. Derfor forblev Peter Holm ansat i sit eget selskab, som fakturerer det fællesejede driftsselskab, når han leverer et stykke arbejde.

Må låne for at betale skat
"Det er helt normal praksis i masser af koncerner, hvor en økonomidirektør f.eks. udfører arbejde for et datterselskab. Så faktureres hans arbejde. I Peter Holms tilfælde vil Skat ikke acceptere modellen, og det er ikke rimeligt, for konstruktionen er ikke lavet af skattemæssige, men af rent forretningsmæssige hensyn," siger Niels Hansen.

Det betyder, at Peter Holm bliver beskattet af bl.a. fri bil og moms to gange. Ifølge et regnestykke, som Deloitte har lavet, fik han i 2004 udbetalt 370.000 kr. i løn, men betalte 403.125 kr. i skat. Peter Holm har derfor været nødt til at låne penge, så han kan betale sin skat.

Det har ikke været muligt for Jyllands-Posten at få en kommentar fra SKAT.

[email protected]

Kilde: