10 år efter bomben i turbanen: svigt over hele linjen

I morgen, onsdag d

Torben Mark Pedersen,

29/09/2015

I morgen, onsdag d. 30. september, er det 10 år siden, JP offentliggjorde Muhammedtegningerne

Det vil alle de store medier skrive om, men ingen af dem tør gengive Kurt Westergaards ikoniske tegning og dermed vise, hvad al balladen drejer sig om.

I 2005 turde 12 bladtegnere godt tegne Muhammed, selv om de vidste, at det var forbundet med en personlig risiko. I dag tør selv ikke de største mediehuse og end ikke de statsejede elektroniske medier vise tegningen af manden med bomben i turbanen

Selvcensuren gennemsyrer hele medieverdenen, og de giver voldsmændene veto over, hvad de vil vise af tegninger i deres medier.

Det tog århundreder at nå hertil, hvor vi har generel pressefrihed og religionsfrihed i Vesten, og i løbet af den proces er millioner af mennesker slagtet på slagmarken i blodige religionskrige eller er på anden måde døde som følge af krig, ligesom tusinder af kættere er blevet tortureret, brændt på bålet eller halshugget for at følge deres samvittighed eller ytre sig om, hvad de tror på.

Tolerance, religionsfrihed, ytrings- og pressefrihed - det er de fineste resultater af vestlig civilisation, af renaissancens gryende humanisme og af oplysningstidens liberalisme. De friheder er vi ved at miste, fordi vores politikere ikke har modet til at forsvare vores civilisation, vores værdier, friheder og grænser, og fordi alt for mange privatpersoner og firmaer svigter af bekvemmelighed, profit, politisk korrekthed eller simpel mangel på mod.

Kilde: