Politikere: Gudstjeneste ved Folketingets åbning er sammenblanding af religion og politik

"Jeg synes, det er en håbløs sammenblanding i et samfund, der heldigvis er så sekulært som det danske," siger journalisten Martin Krasnik, som skal...

Slettet Bruger,

30/09/2009

"Jeg synes, det er en håbløs sammenblanding i et samfund, der heldigvis er så sekulært som det danske," siger journalisten Martin Krasnik, som skal tale ved et alternativt debatarrangement, som løber af stablen, mens Folketinget går til gudstjeneste på tirsdag.

Der sker en uheldig sammenblanding af religion og politik, når det nye folketingsår på tirsdah åbnes med en gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. Det mener folketingsmedlemmerne Kamal Qureshi og Simon Emil Ammitzbøll fra henholdsvis SF og Liberal Alliance ifølge Kristeligt Dagblad. De to indbyder derfor til debatmøde om forholdet mellem politik og religion på tirsdag klokken 10, samtidig med at mange af deres kolleger i Folketinget går i kirke.

"Det er ikke, fordi jeg har noget imod, at kristne eller andre troende dyrker deres religion, jeg er selv muslim. Men problemet er, at det er en del af Folketingets officielle åbning," siger Kamal Qureshi til Kristeligt Dagblad.

Oplægsholdere på debatmødet vil være Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, og journalist Martin Krasnik fra Weekendavisen.

"I Danmark spiller religionen en meget større rolle, end de fleste lægger mærke til til hverdag," siger Martin Krasnik, der selv er jøde, til Kristeligt Dagblad og fortsætter: "I skolen, i medierne, i politik og så videre. Langt de fleste studser sikkert ikke engang over, at en gudstjeneste er en del af den officielle åbning af Folketinget, selvom det politiske arbejde naturligvis intet har at gøre med Gud. Selvfølgelig er det en sammenblanding af stat og kirke. Og jeg synes, det er en håbløs sammenblanding i et samfund, der heldigvis er så sekulært som det danske."

Formanden for Folketingets kirkeudvalg, Venstres Britta Schall Holberg, forstår omvendt ikke modstanden.

"Når vi holder gudstjenesten, er det jo dels for at give Folketinget et løft op til åbningen, dels for at vise, at vi bakker folkekirkeordningen op. Jeg synes, arrangørerne af mødet skulle bukke for folkestyret og holde det en anden dag," siger hun til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: