Kursen på Bitcoins stiger fortsat

We Digitize,

29. september 2021

Selvom nedlukningen har medført sig et historisk stort fald i dansk økonomi, så er der stadig økonomiske succeshistorier på horisonten her i 2021. Man behøver ikke at kigge meget længere end hen til kryptovalutaen: Bitcoin. 

Bitcoin har været i mediernes og befolkningens søgelys i mange år, grundet de høje stigninger i Bitcoins kurs, og der er ikke noget, der tyder på, kursen er på vej ned foreløbigt. Lad os dykke nærmere ned i disse kursstigninger, og diskutere mulighederne for at investere i Bitcoins.

Rekordstigninger i 2020 – fortsætter ind i 2021

Bitcoins oplevede alene i 2020 en stigning på cirka 300% af sin tidligere værdi fra 2019. Analyser fra aktiemarkedet har vist, at denne stigning er fortsat ufortrødent ind i 2021. De første måneder af 2021 viste endda endnu engang kursrekorder for Bitcoin.

At handle Bitcoin er derfor blevet en succeshistorie for mange i løbet af det sidste halvandet år, hvor verdensøkonomien ellers har oplevet slag efter slag som resultat af de ekstensive nedlukninger grundet Corona. Dette er ellers på trods af stor skepsis fra mange banker, der har set Bitcoin som en skrøbelig boble, der blot venter på at briste. Indtil nu har Bitcoin dog vist sig som en stabil valuta at investere i, og der er ikke de store tegn på ændring.

Hvordan investerer man i Bitcoin?

At investere i Bitcoin fungerer som valutahandel generelt gør. Investorer har to foretrukne metoder: handel med CFD eller en direkte investering i valutaen. Når man handler med en CD, giver den afkast afhængigt af, om man kan spå kursudviklingen korrekt. Investerer man direkte i Bitcoin, veksler man en anden valuta for at få en Bitcoin.

Bitcoin som kryptovaluta har dog en meget stor forskel fra andre gængse valutaer: man kan ”lave” dem selv. Det er en ressourceintensiv proces for din computer eller telefon, men det er muligt med valutaens software. Af den grund er der også et loft på, hvor mange Bitcoins, der kan eksistere. Om loftet bliver løftet senere hen, og hvad konsekvensen er, hvis det ikke gør, det ved ingen endnu.

Overvejer du at hoppe med på bølgen?

Bitcoin bliver kun mere og mere populært, og derfor ser man også flere og flere mennesker investere i dem. Men hvis du er ny til investeringsverden, så anbefales det, at du tager et kig på Skats reglementer for handel og køb af kryptovaluta. Her kan du læse, hvad der er tilladt, og hvordan der betales skat af dem.