Frem din virksomhed

Claes Kirkeby Theilgaard,

21/12/2019

Hvis du er ny i det at være virksomhedsejer og din virksomhed er ny og under opbygning, så kan det godt betale sig at bruge hjælp udefra. Det er er der ingen skam i. Du har oprettet en virksomhed, som er blevet dit hjerteblod og dit livsværk, så derfor ønsker du at det kun skal gå fremad og du er villig til at lade virksomheden være omdrejningspunktet for dit liv indtil virksomheden er så stabil at du kan trække dig mere tilbage. Herunder får du en kort guide til, hvordan du kan hente hjælp til at fremme din virksomhed. 

Få hjælp til økonomien

Det er muligvis ikke de deciderede grundsten i din virksomhed, men økonomien er hele grundlaget for at den er blevet til og kan blive ved med at være. I takt med, at virksomheden er stigende, kommer der også flere medarbejdere og du skal nu ikke blot sørger for virksomhedens omsætning, men også aflønning. Hvis du ikke ved så meget om det, så hent hjælp udefra fra nogle af nordens bedste specialister i regnskab, løn og HR. Hent derfor en Interim cfo ind, som kan tage ansvar for virksomhedens økonomifunktion. 

Brug dit netværk 

Det kan være dyrt at hente hjælp fra fagprofessionelle, så derfor er det med god grund at trække på dit netværk. Det behøver ikke være nogle du ser til dagligt, men tænk tilbage på gamle gymnasievenner. I tog sammen en almen ungdomsuddannelse, men er gået hver sin vej efterfølgende og hver og en har dygtiggjort sig indenfor forskellige felter. Måske du kender en webudvikler, som kan hjælpe dig med at opsætte din god hjemmeside, en grafiker, som kan være behjælpelig med flyers eller andet. For at skaffe kunder i virksomheden, kræver det god promovering. 

Tag en masse kurser 

Alt efter uddannelse og erfaring, så har du været i stand til at oprette en virksomhed. Måske du blot er autodidakt, og derfor lærer alle systemer og processer hen ad vejen? Virksomheden står og du har taget alt den hjælp du kunne hjælpe udefra. Der er dog mere i det at være virksomhedsejer, end at kunne varetage de administrative opgaver. Tag derfor på lederkurser og dygtiggør dig indenfor dette. På den måde vil dine medarbejdere respektere dig i højere grad og du vil lære mere end du tror om dig selv, men også hvilken identitet din virksomhed skal besidde. Ydermere findes der en række firmaer, som udelukkende lever af at vejlede nyopstartede og sætte gang i virksomhedens vækst.