Første skridt mod økonomisk frihed: Samlelån

180Graders Redaktion,

10/07/2023

Det første skridt mod økonomisk frihed er at få styr på sin økonomi. At samle dine lån hos én bank kan være et godt redskab til dette, hvis du har gæld i form af usikrede lån eller kassekreditter, da du med et samlelån har mulighed for at kombinere alle dine lån og gældsforpligtelser i ét enkelt lån. 

Du undgår flere forskellige gebyrer, renter og afdrag fra forskellige kreditorer, hvilket ofte kan give en bedre rente end de eksisterende løsninger. 

Desuden vil man have nemmere ved at overskue sin økonomi og budgetteringen bliver lettere, da det er nemmere at overskue, hvornår du kan blive gældsfri. 

På den måde kan du også nemmere se, om du har mulighed for at betale mere af om måneden, og derved hurtigere komme af med din gæld. 

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er en type lån, som giver dig mulighed for at samle flere af dine lån og kreditter i ét stort lån. 

Dette kan være en god måde at få et overblik over din økonomi på, da du kun skal betale én ydelse hver måned. Samtidig kan det også give dig mulighed for at få en lavere rente, da du ofte kan få et samlelån med en fast rente. 

Dette betyder, at du har større kontrol over dine udgifter og dermed bedre kan planlægge din økonomi.

Desuden er det ofte lettere at holde styr på én ydelse end flere forskellige ydelser fra forskellige låneudbydere.

Hvilke lån kan samles i et samlelån?

Et samlelån kan bruges til at samle flere typer af lån som eksempelvis forbrugslån, kassekredit, boliglån og billån. Det er dog vigtigt at huske på, at det ikke altid er den bedste løsning for alle. 

De mest populære lån at samle er forbrugslån, kviklån og privatlån. Før man vælger et samlelån, så bør man undersøge markedet grundigt og se om der er andre muligheder for ens økonomi. 

Man bør også tage højde for de gebyrer der kan være forbundet med et samlelån, da dette ofte kan have en stor indflydelse på den endelige pris. 

Dog er det langt de fleste, som sparer penge på at samle deres lån. Faktisk er det 96 ud af 100, som sparer penge. Derfor er det også en god idé at undersøge, om det kunne være en fordel for dig på den lange bane. 

Sådan ansøger du om et samlelån

Ansøgning om et samlelån hos Lendme er en nem og hurtig proces. Først skal du angive hvilke eksisterende lån, som du gerne vil samle, og derefter får du flere forskellige lånetilbud, som du kan sammenligne direkte. 

På den måde finder du den laveste rente, og du skaber dig selv et overblik over lånemarkedet, fordi tilbuddene hurtigt bliver indhentet fra de mange banker, som der samarbejdes med. 

Du vil være i stand til selv at finde finde frem til det lån, som passer bedst til din økonomiske situation, uden at være ekspert i økonomi eller skulle involvere en bankrådgiver. 

Det er derfor en nem og bekvem måde at skabe et overblik over din egen økonomi, samt hvilke muligheder for samlelån du har at vælge imellem.