Mette Frederiksens opbakning til folkeskolen

Mette Frederiksen (MF) bliver på sin Facebook fanside spurgt om hendes holdning til privat skoler og folkeskoler

Jan Daniel Andersen,

04/05/2010

Mette Frederiksen (MF) bliver på sin Facebook fanside spurgt om hendes holdning til privat skoler og folkeskoler. Spørgsmålet, der stilles af Henrik Lundquist (HL), lyder således:

-"Hvad er bedst? - privat skoler der virker eller folkeskoler der knirker?... Har du en personlig holdning til dette? - For sidst jeg hørte dig ytre dig om folkeskolen, var det noget om at de blev udsultede osv... Men det kan jeg så ikke genkende i de stadigt voksende budgetter... Men som sagt: har du personlige erfaringer der tilsiger at folkeskolen ikke virker?"

MF kommer så med en underlige forklaring, der omhandler en artikkelserier i Berlingske om folkeskolens forfatning, med lærerfridage og aflyste timer og konkluderer at eleverne nok ved hvor skoen trykker. Det sidste udsagn kan man vel dårligt opfattes som andet end at eleverne skulle vide at det er fordi regeringen har sparet på folkeskolen at den er så elendig.

Det bliver pointeret af HL og undertegnede at folkeskolen har "fået tilført langt flere midler end nogensinde før". Men vigtigst er HL's spørgsmål til MF's egen situation. Hertil svarer:

-"Det er rigtigt, at vores datter går på en lilleskole. Det har været et svært valg at træffe. Men det har jo da intet som helst at gøre med min opbakning til folkeskolen."

Er det bare mig der har lidt svært ved at se logikken i det udsagn? Jeg spørger da også direkte efterfølgende:

-"... altså andet end at du ikke mener den er god nok til dine børn?"

Og det har MF indtil videre ikke svaret på. Jeg skal nok opdatere denne artikkel, hvis hun svarer.

http://www.facebook.com/pages/Mette-Frederiksen/57497067718?ref=mf

Edit: Der er en anden artikkel om dette, hvis nogen skulle være interesserede:http://www.180grader.dk/Leder/mette-frederiksens-velfaerdsmodel-er-ikke-for-hendes-egne

Kilde: