Kun 3 ud af 23 nye ministre har relevant erhvervserfaring

Har man et ønske om øget satsning på det private erhvervsliv, er det sandsynligvis ikke den røde regering man har stemt på til valget

Ikke angivet Ikke angivet,

04. oktober 2011

Har man et ønske om øget satsning på det private erhvervsliv, er det sandsynligvis ikke den røde regering man har stemt på til valget. 

Men er I egentlig klar over, hvor slemt det står til, med relevant erfaring blandt de nye ministre? Hvis man skal kigge på befolkningen som helhed, kan man måske antage at 50% af den arbejdsduelige befolkning, har prøvet at have et job i den private sektor. Dette tal burde regeringen forventes at kunne matche, +-10% måske.

I realiteten er det langt værre. Jeg har været igennem deres respektive cv'er, som er trykt på bt.dk, og har sat følgende kriterier:

- Jobbet skal være fast, dvs. ikke deltid eller freelance

- Det skal være inden for den private, ikke-offentligt støttede sektor

Intet andet. Ud af de 23 ministre er der 3 der opfylder kriteriet. Dvs. pinlige 13%. Og hvis man tror de tre så tilgengæld har en kæmpe erfaring at bidrage med, tror man forkert:

Carsen Hansen - Varmemester i 9 år

Ole Sohn - Jord & betonarbejder i 4 år

Morten Østergaard - Markedschef i 4 år

That's it. Hvis man regnede antal år i privatsektor delt antal år på arbejdsmarkedet, ville tallet være under 3% estimeret. Hvordan kan vi have så SKÆV en regering?