Bilderberg 2013: Corydon og hans nye arbejdsgiver deltog

Lad os kigge et par år tilbage

Ikke angivet Ikke angivet,

22/12/2015

Lad os kigge et par år tilbage. 3 år for at være præcis. For ca. 3 år siden blev regeringen enig med V, K og LA om at sælge Dong.

Bjarne Corydon var på dette tidspunkt et fuldkommen ubeskrevet blad internationalt. forinden han var blevet finansminister, var det kun hardcore socialdemokrater der vidste hvem han var.

Nu var det heller ikke sådan at Thorning regeringen eller for den sags skyld Corydon ligefrem fik overskrifterne frem i verdenspressen om en fremsynet regering.

Alligevel valgte en af verdens største lobbyvirksomheder at invitere lille grå Bjarne fra Danmark til en eksklusiv weekend i Watford i 2013, vel og mærket som privatperson, eftersom mødets indhold er "topsecret".

Om hans invitation skyldes det kommende salg af dong kan kun gisnes om

Mødet afholdes med topfolk inden for industri og banksektoren, folk fra medierne og udvalgte politikere. De rige betaler selv opholdet og rejsen, mens de mere dødelige får weekenden betalt af Bilderberg.  storsponsor for Bilderberg er blandt andet Goldman Sachs og BP.

Corydon skulle så kort tid efter stå for salget af Dong. Allerede nu burde Corydon havde erklæret sig inhabil,hvis han ikke selv har betalt for weekenden i Watford i 2013. For som potentiel køber dukkede Goldman Sachs op, firmaet der stod som hovedsponsor for Bilderberg og som Coryson indirekte havde modtaget ydelser fra som privatperson.

Men sådan gik det ikke. "Det bedste bud vandt" og det var åbenbart Goldman Sachs, selvom andre mente at Corydon havde sovet i timen og givet så enorme fordele i købsaftalen til goldman sachs, at sagen rullede lang tid i medierne og stadig dukker frem.

Nu har "grå Bjarne" så fået sig en ny topstilling. Mckinsey group, et af verdens førende konsulentfirmaer har ansat Corydon i en ledende stilling.

I 2013 deltog også Ian Davis, Senior Partner Emeritus, McKinsey & Company og bestyreslesmedlem for BP, som var en af hovedsponsorerne.

Spørgsmålet som nu står tilbage er, gjorde Corydon et så fremragende indtryk bag de lukkede døre at Davis bare måtte have Corydon, når han sagde farvel til politik eller har man byttet vennetjenester hos Bilderberg, således at ansættelsen ikke direkte kunne føres tilbage til Goldman Sachs, som ifølge flere uafhængige eksperter fik en købsaftale som var lidt ud over det sædvanlige, da man købte Dong.

Mckinsey group har også lavet konsulentarbejde for Thorning regeringen. sidste år var Mckinsey group involveret i en skandale i Danmark, da man havde budt medarbejdere i finansministeriet på dyre middager.

Til sin egen afgang i dansk politik, siger Corydon at han ikke havde tænkt sig at være i politik hele sit liv. Corydon valgte dog at genopstille for  et ½ år siden, men har så åbenbart fortrudt.

Kilde: