Endnu en fattig? Eller bare endnu et professionelt offer?

LEDER: Så slår pressen igen til med en historie om en kvinde på overførselsindkomst, som ifølge en journalist har for få penge at leve for

Ole Birk Olesen,

15/08/2010

LEDER: Så slår pressen igen til med en historie om en kvinde på overførselsindkomst, som ifølge en journalist har for få penge at leve for. Denne gang er det Ekstra Bladets tur.

Bettina Larsen har ikke noget arbejde, fordi hun for år tilbage sagde det op for efter eget udsagn at passe sin autistiske søn. Af samme grund kan hun i dag ikke få et nyt arbejde, mener hun. Virkelig? Ved kasseapparaterne i danske supermarkeder støder man jævnligt på ansatte, som er så langsomme, at det er svært at forestille sig, at Bettina Larsen ikke skulle kunne gøre det bedre - hvis hun altså vil. Det koster 300 kr. i timen at få pudset sine vinduer i København, hvor Bettina Larsen bor - ville hun ikke kunne stable et succesrigt lille enmandsfirma på benene ved at tilbyde at gøre det for 200 kr.?

Da Ekstra Bladets journalist besøger Bettina Larsen, taler hun om sin 12-årige datter:

"Det er især hende, det går ud over. Jeg vil jo gerne give hende nogle gode oplevelser, men det kan jeg simpelt hen ikke," siger Bettina.

Men kan hun virkelig ikke det? Hun kunne måske spare nogle penge ved at holde op med at ryge. Det var da en start. Hun kan også begynde at købe kartofler, gulerødder og en kogt skinke på tilbud til 33 kr. i stedet for al den mad, som har gjort hendes datter så rund, at hun må sendes på julemærkehjem. Det passer jo ikke, at det er dyrt at leve sundt. Men det kræver, at man bruger lidt tid på at lave maden i stedet for at bestille den på grillen eller bare åbne en pose chips. Tid har Bettina Larsen imidlertid nok af - hun holder jo fri hele dagen, syv dage om ugen, 52 uger om året.

Og så lige et tip til Ekstra Bladet: Hvis man gerne vil overbevise læserne om, at det offer, man har fundet, virkelig har det slemt, så fremlæg dog hendes budget. At skrive at offeret kun har 1.000 kr. tilbage, når de faste omkostninger er betalt, er simpelthen ikke godt nok. For hvad dækker de faste omkostninger over? En af 180Graders læsere har anslået Bettina Larsens månedlige indtægt til knap 19.000 kr., efter at skatten er betalt, og det beløb ser ikke urealistisk ud. Med en husleje på 6.500 kr. levner det stadig mere end 11.000 kr. månedligt, som Bettina Larsen kan forbruge.

Fattig? Den må Ekstra Bladet længere ud på landet med. Eller i det mindste levere mere overbevisende dokumentation for.

Kilde: