Café-ejer: Politianmeldelse mod Sass og Kamp er på vej

Af Camilla Paaske Hjort, 180Grader

Camilla Paaske Hjort,

13/04/2011

Af Camilla Paaske Hjort, 180Grader.dk

Ertugrul Karahan, ejer af Café Vanilla i Køge, afviser i dag klart overfor 180Grader, at der skulle være tale om, at han og den tidligere ejer, Murat Kitir, har droppet at føre bestikkelsessagen imod Tommy Kamp og Henrik Sass Larsen. Det rygte er ellers blevet sat i søen af Køge Dagblad i går.

På spørgsmålet om han og Kitir er bange for den stævning, Henrik Sass Larsen har lovet dem, hvis de går videre med sagen, svarer Karahan: ”Bange? Aldrig i livet. Vi ser frem til hans stævning.”

Karahan forklarer til 180Grader: "Vi skulle have været nede hos politiet i Roskilde med en skriftlig anmeldelse i mandags, men da vi mødtes med vores advokat søndag, blev vi enige om, at vi var nødt til at udskyde det. Ifølge vores advokat har vi ikke alle akter i sagen endnu, så vi kan desværre ikke på nuværende tidspunkt sige, hvornår anmeldelsen mod Sass og Kamp kommer - men den kommer snart, det skal der ikke være tvivl om."

Køge Politi ville ikke tage imod

Karahan siger desuden, at Køge Politi i sin tid nægtede at tage imod anmeldelsen, fordi sagen med politiets ord er ”meget højspændt her i Køge”. Dette skulle ifølge Karahan være årsagen til, at han og Kitir blev sendt videre til Roskilde politi.

Dele af pressen har ellers de seneste dage lagt hus til både rygter om, at de to caféejere helt havde droppet sagen, og at dette skulle skyldes frygt:  

Køge Dagblad lommefilosoferede således i går over årsagen til, at den anmeldelse, der skulle have været afleveret i mandags til politiet i Roskilde, alligevel ikke blev det: ”Meget tyder dog på, at det er frygten for selv at stå som de dømte i en retssag med en fængselsstraf for bestikkelse, der har fået de to caféejere til at vente med anmeldelsen,” mente Køge Dagblad at vide.

Denne artikel er kommet i stand takket være penge fra 180Graders superbrugere, der har tegnet et abonnement til 39 kr. om måneden. Du kan blive superbruger ved at klikke her.

Kilde: