Flygtninge var ved at vælte Tysklands regering – nu stormer de ind på landets universiteter

For fire år siden tog Tyskland under flygtningekrisen imod et rekordhøjt antal flygtninge og migranter fra blandt andet Syrien. Alene i 2015 tog Tyskland imod 890.000 asylansøgere og migranter. De mange flygtninge, der dengang kom til landet, var ved at vælte forbundskansler Angela Merkels regering flere gange. Særligt kritisk var beslutningen om at tage imod flygtninge, der var strandet i Østrig – en beslutning, som Merkel ikke havde klappet af med sit bayerske søsterparti CSU.

Der hersker store problemer med at få integreret den store masse af mængder, der især i 2015 kom til Tyskland, men en ny undersøgelse kan nu melde om godt nyt. Stadigt flere flygtninge vælger nemlig at tage en uddannelse. For at sætte det i relief: i vintersemesteret mellem 2018 og 2019 begyndte næsten 4.000 flygtninge på en højere læreanstalt i Tyskland, hvilket var 18 gange flere end i 2015/2016.

Dog er der stadigt stor bekymring i Tyskland for, hvorvidt myndighederne kan tage hånd om de mange flygtningene og migranter. En anden måling viser nemlig, at hver anden tysker går med den slags bekymring. I øvrigt er bekymringen større i Øst- end i Vesttyskland.

Det kan anbefales at læse videre om emnet i Lykke Friis fremragende korrespondent-overblik i Berlingske via linket herunder.

Foto: Mstyslav Chernov / Wikimedia Commons

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere