Bloomberg vil støtte Bidens kampagne med 100 millioner dollar

Tidligere New York-borgmester Michael Bloomberg vil hjælpe Biden med at vinde den vigtige svingstat Florida.
Bloomberg (t.v.) og Biden (t.h.) taler sammen under en debat for Demokraternes kandidater i februar (Arkivfoto).
Bloomberg (t.v.) og Biden (t.h.) taler sammen under en debat for Demokraternes kandidater i februar (Arkivfoto).

180Graders Redaktion,

14/09/2020

Milliardæren Michael Bloomberg, som selv forsøgte at blive Demokraternes kandidat til præsidentvalget, tilbyder nu en håndsrækning til partiets endelige kandidat, Joe Biden.

78-årige Bloomberg lover at støtte Joe Bidens kampagne i den vigtige svingstat Florida med mindst 100 millioner dollar. Det svarer til 628 millioner kroner.

Bloombergs beslutning om at støtte kommer på et vigtigt tidspunkt i præsidentræset. Meningsmålinger viser et tæt løb mellem Joe Biden og USA's præsident, Donald Trump, i Florida.

- Mike Bloomberg er dedikeret til at hjælpe med at overvinde Trump. Og det sker i svingstaterne, siger Bloombergs rådgiver Kevin Sheekey.

Han tilføjer, at Bloombergs støtte er vigtig, da den betyder, at "Demokraterne og Biden-kampagnen kan investere mere i andre nøglestater som Pennsylvania, som bliver afgørende for en Biden-sejr".

Både Republikanerne og Demokraterne forventer, at Florida bliver den dyreste stat at føre kampagne i. Florida er en af de svingstater, hvor der er flest valgmænd at hente ved valget 3. november.

Staten tilbyder 29 af 270 valgmænd, der skal til for at blive præsident. Der er 538 valgmænd i hele USA, og der skal derfor 270 valgmænd til en sejr.

Michael Bloomberg, som er tidligere borgmester i storbyen New York City, brugte en milliard dollar fra egen formue i sine bestræbelser på at blive Demokraternes præsidentkandidat.

Men nu bruger han altså i stedet af formuen til at bakke op om Demokraternes kamp for at vinde over præsident Trump.

Det er muligt at brevstemme i Florida fra 24. september. Biden planlægger sit besøg under valgkampen i Florida tirsdag.

Trump vandt staten med 113.000 stemmer ved valget i 2016. Sidan da har han aflagt staten besøg med jævne mellemrum. Det er i 2020 også præsidentens hjemstat, efter at han har flyttet formel adresse.

De seneste meningsmålinger har vist et tæt løb mellem præsident Trump og Joe Biden i Florida.

Kilde: /ritzau/Reuters