Eksplosion på skole i Pakistan dræber mindst fire elever

Ukendt person placerede pose med sprængstoffer på religionsskole i Peshawar og forlod stedet før eksplosion.
Mindst fire personer blev dræbt i en eksplosion på en religionsskole i Peshawar i Pakistan tirsdag morgen. Her er sikkerhedsfolk ankommet til stedet.
Mindst fire personer blev dræbt i en eksplosion på en religionsskole i Peshawar i Pakistan tirsdag morgen. Her er sikkerhedsfolk ankommet til stedet.

180Graders Redaktion,

27/10/2020

Mindst fire elever er dræbt og over 30 andre er kommet til skade i en eksplosion tirsdag på en religionsskole i Peshawar i det nordlige Pakistan.

Over 60 elever var angiveligt til stede, da en sprængladning blev udløst på skolen.

- Eksplosionen skete i forbindelse med et seminar om koranen, siger Waqar Azim fra politiet i Peshawar til nyhedsbureauet AFP.

Han oplyser, at en ukendt person havde medbragt en pose med sprængstoffer og forladt skolen, inden eksplosionen indtraf.

- Mindst fire elever er blevet dræbt og 34 er såret, siger han.

Blandt de sårede er to af skolens lærere, oplyser en anden person fra politiet. Ingen grupper har påtaget sig skylden for angrebet, skriver AFP.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at mindst syv personer har mistet livet i angrebet. Heraf er de fire børn. Oplysningerne stammer fra direktøren for et nærtliggende hospital.

Peshawar, der ligger nær grænsen til Afghanistan, har længe været plaget af vold udført af militante islamister.

I 2014 blev over 140 personer dræbt i et angreb på en skole i byen. 132 af ofrene var børn. Militante fra Taliban-bevægelsen stod bag angrebet.

De senere år har antallet af angreb i byen, samt i Pakistan generelt, været nedadgående.

Men i den provins, hvor Peshawar er hovedbyen, er der sket en stigning i antallet af angreb mod sikkerhedsstyrker, skriver Reuters.

Taliban har påtaget sig skylden for en del af angrebene.

Kilde: /ritzau/