Søren Brostrøms højre hånd stopper midt i coronakrisen

Midt i coronakrisen forlader Søren Brostrøms højre hånd, Lars Juhl Petersen, sin stilling som Sundhedsstyrelsens vicedirektør.
Direktør Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsen, taler til pressebriefing i Egtveds Pakhus, mandag den 20. april 2020. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Direktør Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsen, taler til pressebriefing i Egtveds Pakhus, mandag den 20. april 2020. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

27/04/2020

Mens udbruddet af coronavirus stadig er årsag til en næsten total nedlukning af det danske samfund og antallet af indlagte på ny stiger, forlader direktør Søren Brostrøms højre hånd Sundhedsstyrelsen.

Det skriver Altinget.

Lars Juhl Petersen stopper som vicedirektør i styrelsen og bringer dermed også en ende på det, der skulle have været et tæt parløb med Søren Brostrøm.

Lars Juhl Petersen blev hentet til Sundhedsstyrelsen som vicedirektør fra en stilling som centerdirektør på Rigshospitalet for halvandet år siden. Dengang kaldte styrelsen selv Brostrøm og Juhl Petersen for "et dreamteam", men samarbejdet levede ikke op til forventningerne.

- Men der har i en periode været spekulationer om, hvorvidt han egentlig blev den soulmate for styrelsens direktør, som han annoncerede, at den kommende vicedirektør skulle være, fortæller Altingets sundhedspolitiske analytiker Ole Nikolaj Møbjerg Toft.

Overfor Altinget bekræfter Sundhedsstyrelsen, at Juhl Petersen forlader sit job ved udgangen af maj.

Samtidig forklarer den afgående vicedirektør overfor samme medie bevæggrunden for hans exit.

- Jeg har valgt at opsige min stilling i Sundhedsstyrelsen og fratræder med udgangen af maj. Jeg fortsætter naturligvis mit arbejde i Sundhedsstyrelsen indtil da. Beslutningen har jeg truffet tidligere på året, men først valgt at effektuere nu, fordi jeg forventer, at den mest akutte arbejdsbelastning omkring COVID-19 situationen er overstået med udgangen af maj, skriver den snart tidligere vicedirektør i en mail til Altinget.

- På en del områder svarede de forestillinger jeg havde til opgaverne i Sundhedsstyrelsen dog ikke til stillingens indhold, og det er baggrunden for min opsigelse. Det er der ingen dramatik i, men blot en logisk konklusion på den erkendelse.