Ny afsløring: Skattejæger Thorning har tætte forbindelser til skattely-boss

Helle Thorning-Schmidt skal være ny skattejæger for FN, men hun har tætte forbindelser til en kontroversiel erhvervsboss, der har ført milliardbeløb i skattely.
Den tidligere socialdemokratiske statsminister ønsker ikke at udtale sig om sagen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix)
Den tidligere socialdemokratiske statsminister ønsker ikke at udtale sig om sagen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

06/02/2020

Den tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt har fået nyt topjob hos FN, hvor hun skal agere skattejæger og bekæmpe skattely og skatteunddragere.

Der er bare ét problem: Thorning har selv ejerandele i et skattelyselskab. Derudover har hun to bestyrelsesposter i selskaber med direkte forbindelser til skattely.

Det har Ekstra Bladet afsløret.

Nu kan avisen afsløre yderligere detaljer om FN’s nye skattejæger, og det står klart, at hun ikke ligefrem har rene hænder. 

Ekstra Bladet skriver nemlig onsdag aften, at Helle Thorning-Schmidt har tætte forbindelser til en kontroversiel erhvervsboss ved navn Denis Viet-Jacobsen.

Viet-Jacobsen er mest kendt for at være involveret i den store OW Bunker-skandale, og han sad som formand i selskabet, da man førte 1,2 milliarder kroner ud af Danmark og i skattely.

Hun har blandt andet købt sig ind med egne midler i hans skattelyselskab Safelane Global Holdings Limited, der er placeret på øen Jersey i Den Engelske Kanal - et ofte anvendt skattely.

Dette firma har hun også en bestyrelsespost i, ligesom hun sidder med i bestyrelsen hos Carsoe Group A/S, der er ejet af et skattelyselskab.

Denis Viet-Jacobsen, der har ført Helle Thorning-Schmidt ind i selskaberne, fortæller, at de har mødt hinanden gennem “en fælles bekendt”.

Mens erhvervsmanden gerne vil udtale sig, er der total tavshed fra den tidligere statsminister. Helle Thorning-Schmidt er trods adskillige forsøg fra Ekstra Bladet i en uge ikke vendt tilbage.

Til gengæld har hun tid til at opdatere sin Instagram-profil hyppigt, ligesom hun deltog i “Danmarks Indsamling” på DR1 den 1. februar.

Heller ikke Thornings partikammerater i Socialdemokratiet ønsker at udtale sig om sagen.