Ny måling: Tilliden til regeringens håndtering af corona smuldrer

Stadigt flere danskere mener, at den socialdemokratiske regering er gået for vidt i kampen mod coronavirus, viser ny meningsmåling.
Statsminister Mette Frederiksen indkalder til Pressemøde i Statsministeriet om COVID-19 i Danmark onsdag den 11. marts. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)
Statsminister Mette Frederiksen indkalder til Pressemøde i Statsministeriet om COVID-19 i Danmark onsdag den 11. marts. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

20/04/2020

Utilfredsheden med den socialdemokratiske regering og dens meget vidtgående strategi for at inddæmme udbruddet af coronavirus vokser.

Det viser en ny meningsmåling udført af Voxmeter, skriver B.T.

I målingen har 1000 repræsentativt udvalgte danskere i løbet af den seneste uge svaret på spørgsmål om regeringens håndtering af coronavirusset.

Ti procent svarer, at "regeringen har gjort for meget". Det en fordobling fra midt i marts, hvor kun fem procent mente, at den socialdemokratiske regering anført af statsminister Mette Frederiksen gik for vidt.

Endnu værre står det til med tilliden til regeringens håndtering af virusudbruddet.

Alene siden sidste uge er antallet af personer, der er "helt enige" i, at de har tillid til regeringens coronakurs faldet med ti procent fra 42 procent til 32 procent.

Ifølge politisk kommentator Hans Engell er den stigende utilfredshed udtryk for, at der er kommet øget politisk debat om regeringens coronakurs efter en lang periode, hvor Folketinget ukritisk har bakket op om de vidtgående, socialdemokratiske hastelove.

- Nu har der været en debat om, hvorvidt man styrer det for stramt, og hvorvidt man kunne have åbnet op tidligere. Så jeg ser i høj grad målingen som en afspejling af, at nogle politikere er begyndt at tage en debat, som så også ses blandt vælgerne, siger han til B.T.

Engell påpeger, at det bliver ekstremt svær at genåbne Danmark og kalder regeringens opgave for "en kolossal udfordring".