Advokater: Grundlag for rigsretssag mod Inger Støjberg

Der er grundlag for at rejse en rigsretssag mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

August Stengaard,

06/01/2021

Det mener de to uvildige advokater Folketinget over jul og nytår har bedt vurdere instrukskommissionens konklusioner. Advokaternes resultater blev præsenteret i dag på et møde for et underudvalg til Folketingets udvalg for forretningsordenen. Advokaterne er nået frem til, at en tiltale med "en rimelig formodning" kan føre til en dom mod hende.

- Samlet set er det vores vurdering, at der på baggrund af Beretningen er grundlag for at rejse tiltale mod tidligere minister Inger Støjberg for Rigsretten vedrørende indkvarteringsordningen og dens administration, og at der er en rimelig formodning om, at Rigsretten, hvis Instrukskommissionens bevisvurderinger ikke ændres, eller nye afgørende beviser fremkommer, vil finde, at der foreligger fortsæt eller grov uagtsomhed, hvorved tiltalen kan føre til domfældelsen, konkluderer advokaterne ifølge TV 2s oplysninger i deres redegørelse.

Nu venter den politiske beslutning om Folketingets partier ønsker at stille Inger Støjberg for en rigsretssag. Det forventes, at Enhedslisten, SF, Radikale, LA og Venstre vil støtte en rigsretssag til afstemning. Socialdemokratiet har endnu ikke meldt ud, hvordan de ser sagen.

Kilde: /ritzau/