Stram Kurs møder hård kritik for demonstration ved muslimsk barnebegravelse

Midt i en Stram Kurs-demonstration ved en københavnsk moské blev en muslimsk barnebegravelse afholdt. Nu møder partileder Rasmus Paludan og hans partifæller hård kritik for ikke at afbryde demonstrationen på trods af begravelsen.
Det var denne rustvogn, der fragtede en kiste af mindste størrelse til moskéen. (Foto: Screenshot fra Frihedens Stemmes YouTube-kanal)
Det var denne rustvogn, der fragtede en kiste af mindste størrelse til moskéen. (Foto: Screenshot fra Frihedens Stemmes YouTube-kanal)

Claes Kirkeby Theilgaard,

18/02/2020

En Stram Kurs-demonstration midt i en muslimsk barnebegravelse møder nu hård kritik fra alle kanter, og blandt andet kalder Venstreformand Jakob Ellemann-Jensen Stram Kurs-medlemmernes ageren for "gennemført afskyelig, afstumpet og umenneskelig".

Den 14. februar afholdt Stram Kurs en af sine mange demonstrationer. Denne gang var overskriften for demonstrationen "Fejring af aflivningen af Omar El Hussein" i anledning af femårsdagen for terrorangrebet på Krudttønden og synagogen i Krystalgade.

Midt i det hele kommer en rustvogn med en hvid kiste af mindste størrelse trillende hen til moskéen ved Det Islamiske Trossamfund på Dortheavej i København, hvor Stram Kurs også demonstrerede. Det skriver lokalmediet minby.dk.

På en live-video fra demonstrationen kan man se, hvordan Stram Kurs-medlemmerne blev overraskede over, at der fandt en barnebegravelse i moskéen sted.

- Der ligger en lille barnekiste derinde. Det er jo ikke så sjovt, kunne man høre Stram Kurs' kameramand sige.

Politifolkene omkring demonstrationen bad da også demonstranterne om at udvise respekt, hvad de efterlivede for en stund.

Kort derefter begyndte Stram Kurs-medlemmerne dog at råbe "Nej til sharia i Danmark", inden de havnede i et heftigt skænderi med flere af de fremmødte ved Det Islamiske Trossamfund.

Mens demonstrationen således fortsatte, befandt forældrene til det afdøde barn sig inde i moskéen, hvor de tog imod kondolencer fra de fremmødte til begravelsen.

Spørger man partileder Rasmus Paludan, var barnebegravelsen dog et fupnummer.

Han var ikke selv tilstede på Dortheavej af sikkerhedsårsager, oplyser han til minby.dk, men demonstranterne på stedet havde ifølge ham den samme opfattelse af, at begravelsen var spil for galleriet.

- Jeg tror ikke en tøddel på, at det var en begravelse. Man lader ikke en rustvogn stå åben uden at tilse den, siger Rasmus Paludan med reference til, at rustvognen i længere tid stod med bagsmækken åben, mens demonstranterne og de fremmødte ved moskéen diskuterede.

Til sidst bad politiet demonstranterne trække sig helt fra stedet. Det krav efterlevede de.