Helle Thorning og mand bryder udgangsforbud

Politiet kritiserer den tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnock for at bryde udgangsforbuddet.
Foto: Johan Wessman/News Øresund
Foto: Johan Wessman/News Øresund

Claes Kirkeby Theilgaard,

31/03/2020

Den tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnock, møder kritik fra det britiske politi for at forbryde sig mod det udgangsforbud, der gælder i landet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Parret besøgte Stephen Kinnocks far på dennes fødselsdag lørdag.

Faren Neil Kinnock er tidligere mangeårig leder af det socialdemokratiske britiske parti Labour, som også sønnen Stephen Kinnock er politiker for.

Både Thorning og hendes mand har på Twitter delt billeder af besøget, hvor de holder to meters afstand til det ældre Kinnock-par. Der gik dog ikke lang tid, før det britiske politi var på banen med en kritik af politikerparret.

- Det er dejligt, at du fejrer din far, men det er ikke en streng nødvendig udgang. Vi har alle vores rolle at spille i denne situation, og vi opfordrer dig til at følge regeringens restriktioner. De er til for at holde os alle sikre. Tak, lød det i et tweet fra det lokale politi.

Den britiske premierminister Boris Johnson, der selv er smittet med coronavirus, har ellers understreget, at man kun må gå ud for at lave de allermest nødvendige indkøb.

Derfor har sagen udviklet sig til en skandale i de britiske medier, hvor Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidt møder hård kritik.

Selv forsvarer parret sig med, at de havde "nødvendige forsyninger" med til forældrene.

Thorning-Schmidt har tidligere mødt kritik for ikke at gå i hjemmekarantæne på trods af, at hun har deltaget i en konference i Spanien, hvor en deltager ifølge Berlingske er blevet konstateret coronasmittet.

Den tidligere socialdemokratiske statsminister har i stedet rejst rundt mellem København, London og Malaga i Spanien de seneste to ugers tid.