Forbud mod at forsamles flere end ti personer bliver forlænget

Forsamlingsforbuddet, der gør det ulovligt at forsamles flere end ti personer bliver nu forlænget af Sundhedsministeriet.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Claes Kirkeby Theilgaard,

06/04/2020

For at undgå smittespredning af coronavirus blev det den 17. marts gjort forbudt at forsamles flere end ti personer herhjemme. Forsamlingsforbuddet stod til at udløbe den 14. april, men bliver nu forlænget indtil den 18. april, skriver DR Nyheder.

Det er ikke første gang, at forsamlingsforbuddet forlænges. Den vidtgående epidemilov, som Folketinget den 17. marts stemte igennem, giver nemlig sundhedsminister Magnus Heunicke (S) magt til at forlænge forbuddet løbende, som det vurderes nødvendigt.

Den 17. marts blev forbuddet oprindeligt indført frem til den 30. marts. Ti dage senere, den 27. marts, blev forbuddet forlænget til den 14. april. Nu er forsamlingsforbuddet altså blevet forlænget endnu engang frem til den 18. april.

Forbuddet mod forsamling på flere end ti personer gælder både i det offentlige rum og ved private arrangementer.

Brud på forsamlingsforbuddet sanktioneres med bøde på 2.500 kroner.

Sidste uge stemte et enigt folketing endnu en hastelov igennem, der giver den socialdemokratiske regering mulighed for at forbyde forsamlinger på flere end to personer, hvis det vurderes nødvendigt.