Over 750.000 er nu bekræftet smittet med coronavirus

Det globale dødstal som følge af coronavirus har oversteget 35.000. Heraf er over 25.000 døde i Europa.
Målt på antallet af døde er Italien med 11.000 omkomne det land i verden, der er hårdest ramt af coronavirus. Her ses sygeplejersker i beskyttelsesdragter i det nordvestlige Italien.
Målt på antallet af døde er Italien med 11.000 omkomne det land i verden, der er hårdest ramt af coronavirus. Her ses sygeplejersker i beskyttelsesdragter i det nordvestlige Italien.

Claes Kirkeby Theilgaard,

31/03/2020

Antallet af personer, der er blevet bekræftet smittet med coronavirus på verdensplan, har oversteget 750.000.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University mandag aften.

Det sker, blot fire dage efter at antallet af smittetilfælde globalt passerede en halv million.

Helt nøjagtigt er der mandag aften 766.336 personer i verden, der er blevet testet positiv for coronavirus.

Heraf er over 160.000 efterfølgende blevet erklæret raske igen.

Mandag aften har det globale dødstal som følge af coronavirus desuden oversteget 35.000. Heraf er over 25.000 døde i Europa.

Det smitsomme coronavirus brød ud i Kina i december, og har siden da spredt sig til lande i hele verden.

USA er med over 153.000 bekræftede smittetilfælde det land i verden, hvor flest personer på nuværende tidspunkt er blevet testet positiv for virusset.

Herefter kommer Italien og Spanien efterfulgt af Kina.

Målt på antallet af døde står det værst til i Italien, hvor over 11.000 mennesker har mistet livet som følge af virusset.

I Italien meddelte regeringen mandag aften, at den forlænger nedlukningen af landet mindst frem til den 12. april for at begrænse spredningen af coronavirus.

Det betyder, at blandt andet det udgangsforbud, som italienerne har været underlagt i tre uger, og som skulle være løbet ud på fredag, fortsætter to uger endnu.

I Spanien steg antallet af døde for tredje dag i træk som følge af coronavirus mandag med over 800. I alt er over 7000 nu døde i landet.

Spanien indførte 14. marts en nedlukning af store dele af samfundet. Landets parlament valgte torsdag i sidste uge at forlænge nedlukningen frem til 11. april.

Kilde: /ritzau/