Dødstal blandt coronasyge på franske hospitaler falder

Den franske regering vil forlænge nedlukning, og Macron taler igen til franskmændene på mandag.
Sygeplejersker tilser en coronasmittet patient på et hospital i Bagnolet tæt på hovedstaden Paris. Frankrig - der nu er på sin 23. dag med nedlukning - har registreret i alt 10.869 døde med coronasmitte.
Sygeplejersker tilser en coronasmittet patient på et hospital i Bagnolet tæt på hovedstaden Paris. Frankrig - der nu er på sin 23. dag med nedlukning - har registreret i alt 10.869 døde med coronasmitte.

Claes Kirkeby Theilgaard,

08/04/2020

I det seneste døgn har Frankrig registreret 541 dødsfald blandt coronasmittede på landets hospitaler.

Det meddeler chefen for den franske sundhedsstyrelse, Jerome Salomon, onsdag.

Det er 56 færre dødsfald på de franske hospitaler i forhold til et døgn tidligere.

Det samlede antal dødsfald i Frankrig det seneste døgn er med stor sandsynlighed højere, tilføjer Salomon. Men antallet af coronarelaterede dødsfald på landets plejehjem kan ikke oplyses onsdag på grund af "tekniske problemer" med tallene, lyder det.

Antallet af bekræftede smittede, der er indlagt på landets hospitaler, er steget med knap 4000 i løbet af det seneste døgn til 82.000 i alt.

Af dem er 7148 indlagt på intensivafdelinger. Det er en stigning på 17 patienter i løbet af et døgn - den laveste stigning i løbet af de seneste uger.

Frankrig registrerede tirsdag 1417 dødsfald blandt coronasmittede på landets hospitaler og plejehjem i løbet af et døgn.

Det var det hidtil højeste antal coronadødsfald, franske myndigheder har registreret på et døgn.

Af dem døde 820 mennesker på plejehjem, mens 597 døde på et hospital.

Frankrig har siden midten af marts været under nedlukning. Elever er sendt hjem fra skolerne, ansatte hjem fra arbejdspladserne og mange virksomheder lukket ned.

Regeringen vil nu for anden gang forlænge nedlukningen, der ellers skulle udløbe den 15. april, meddeler det franske præsidentkontor onsdag.

På mandag vil den franske præsident, Emmanuel Macron, igen tale til nationen, meddeler hans kontor.

Kilde: /ritzau/AFP