727 coronapatienter er døde i Italien på et døgn

Italienske myndigheder melder onsdag om 110 færre coronarelaterede dødsfald i forhold til døgnet inden.
En kvinde får foretaget en test for at fastslå, om hun er smittet med coronavirus. Testen bliver taget af en sundhedsarbejder iført beskyttelsesdragt, mens kvinden sidder i sin bil i den italienske hovedstad, Rom.
En kvinde får foretaget en test for at fastslå, om hun er smittet med coronavirus. Testen bliver taget af en sundhedsarbejder iført beskyttelsesdragt, mens kvinden sidder i sin bil i den italienske hovedstad, Rom.

Claes Kirkeby Theilgaard,

01/04/2020

727 mennesker smittet med coronavirus er omkommet i Italien i løbet af det seneste døgn, oplyser sundhedsmyndigheder onsdag.

Dagen inden var tallet 837.

I alt er 13.155 mennesker nu døde med coronasmitte i Italien, som er det land i verden, der har oplevet flest dødsfald på grund af coronaudbruddet

Det samlede antal smittede er onsdag nået op på 110.574, en stigning på knap 4800 bekræftede smittetilfælde i løbet af det seneste døgn. Det er en stigning på 4,5 procent - en smule mere end tirsdag, hvor det var fire procent.

Det samlede antal smittede omfatter også personer, der enten er døde af sygdommen eller er blevet raske igen.

De seneste to dage har stigningen i det samlede antal smittede ligget omkring 4000.

Hvis man ser på antallet af såkaldt aktive smittetilfælde, altså personer, der fortsat er syge, er tallet lidt over 80.000, skriver nyhedsbureauet dpa.

Det er en stigning på lige under fire procent fra dagen før.

Italienske myndigheder har sagt, at smittekurven nu har nået en form for plateau, og at der skal arbejdes mere på at få den til at vende nedad.

Italiens sundhedsminister, Roberto Speranza, advarede tidligere onsdag i en tale i det italienske senat mod "let optimisme, der kan undergrave tiltagene".

- De første positive signaler betyder ikke, at vi kan afblæse alarmen, sagde han ifølge nyhedsbureauet dpa.

Han bekræfter desuden, at Italien forlænger den landsdækkende nedlukning til 13. april. Oprindeligt var det i kraft til på fredag.

Over hele Italien er skoler samt de fleste fabrikker, butikker og kontorer lukket. Offentlige forsamlinger er forbudt, og man må kun forlade sit hjem for at tage på arbejde, købe ind og tage til lægen eller på apoteket.

Kilde: /ritzau/Reuters