Nu er tiden kommet til at rydde endnu et ungdomshus

Claes Kirkeby Theilgaard,

02/03/2020

I går, den 1. marts, var det 13 år siden, at det famøse ungdomshus på Jagtvej 69 i København blev ryddet. Som sædvanligt gik maskerede venstreekstremister - såkaldte “antifascister” - på gaden til det, de kalder for deres “kampdag”. 

Angiveligt ville de primært unge venstreekstremister vise staten, “at vi stadig er her”. De maskerede demonstranters måde at vise dette på, var åbenbart at kaste sten, flasker og brandbomber mod politiet og antænde bål på den tomme grund på Jagtvej 69.

Da politikerne i København endelig fik taget sig sammen til at rydde Ungdomshuset på Jagtvej 69, var det en ubestridt sejr for alle os lovlydige, demokratisk sindede borgere i byen. Samtidig var det et ubetinget nederlag for de ekstremistiske bevægelser, der roder rundt ude på den yderste venstrefløj. Et nederlag, ekstremisterne selv 13 år senere ikke er kommet sig over. 

Venstreekstremisterne fik ellers et gavmildt hold-kæft-bolsje fra daværende overborgmester Ritt Bjerregaard i form at et nyt, kommunalt finansieret ungdomshus.

Københavns gader blev i en længere periode hærget af vrede venstreekstremister efter rydningen af Jagtvej 69, og allerede den 18. oktober 2008 kunne det nye ungdomshus på adressen Dortheavej 61 i Københavns Nordvest-kvarter slå dørene op.

Alle var enige om, at det daværende ungdomshus på Jagtvej 69 skulle ryddes. Det var et arnested for ekstremisme, lovløshed og kriminalitet. 

Alligevel synes politikere og borgere kort tid derefter, at det var en god idé for kommunen at bruge millioner af skattekroner på at finansiere et nyt arnested for selvsamme dårligdomme.

Det er jo dybt godnat.

Ekstremistiske kræfter som de, der samles i og omkring Ungdomshuset, skal ikke få fodfæste i København. Og de skal slet ikke understøttes med københavnske borgeres skattekroner.

Det nye ungdomshus på Dortheavej kan senere i år fejre sin 12-års fødselsdag. Det bør være et erklæret mål for Københavns politikere, at den fødselsdag aldrig bliver en realitet. At ungdomshuset er ryddet allerede inden, at det når så vidt.

Venstreekstremisternes slagord er “intet glemt, intet tilgivet”, men det er alle os lovlydige, demokratiske borgere i København, der bør tage disse ord til os.

Det virker det til, at de fleste af os både har glemt og tilgivet alt, hvad venstreekstremisterne har gjort - og stadig gør - ved vores by. Nu skal det være slut med at vende det blinde øje til.

For 13 år siden ryddede vi Ungdomshuset på Jagtvej 69. Nu er tiden inde til også at rydde det nye ungdomshus på Dortheavej 61.

Dette er en leder skrevet af 180Graders chefredaktør. 180Grader er en borgerlig-liberal netavis, og det kommer til udtryk i lederne. Vi skelner skarpt mellem vores frie, uafhængige journalistik og vores opinionsstof, herunder ledere.

Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage til debatten på 180Grader her.