Luk Ungdomshuset

LEDER: I 2007 blev det gamle ungdomshus på Jagtvej 69 ryddet

Claes Kirkeby Theilgaard,

21/11/2019

LEDER: I 2007 blev det gamle ungdomshus på Jagtvej 69 ryddet. Grunden på Jagtvej 69 står den dag i dag meget sigende stadig tom, men de venstreradikale kræfter har siden fået tiltvunget sig et nyt ungdomshus på kommunens regning med adresse på Dortheavej 61. Nu er tiden kommet til også at rydde dette nye ungdomshus.

Det nuværende ungdomshus er et resultat af daværende overborgmester Ritt Bjerregaards manglende rygrad. I 2008, da Ungdomshuset på Dortheavej 61 slog dørene op, skete det efter en kort og intens demonstrations-, hærværks-, og voldskampagne fra venstreradikales side.

Efter rydningen i 2007 lagde en broget skare af voldsparate venstreradikale så stort et pres på politiets ressourcer, at politiet tiggede og bad Bjerregaard om at finde en politisk løsning. Løsningen blev altså et hold-kæft-bolsje i form af en ejendom på Dortheavej 61 til de venstreradikale, så de kunne samles i deres galehus i stedet for at fylde i gadebilledet.

I virkeligheden er Ungdomshuset en konsekvens af, at vi som samfund giver efter for voldelige, udemokratiske og venstreradikale kræfter. De fleste af os bøjer nakken og accepterer, at antifascister, autonome og andre venstreradikale kan leve højt på kommunens regning. Det er en absurd falliterklæring.

Der hersker en dobbeltstandard omkring venstreradikalisme og den voldelige og udemokratiske adfærd, som venstreradikale bedriver. Det er fuldstændigt utænkeligt, at f.eks. voldelige højreradikale eller voldelige radikale islamister ville slippe af sted med at gøre det, som venstreradikale gør i Ungdomshuset på daglig basis.

Her på 180Grader har vi blandt andet afdækket, hvordan Københavns Kommune bruger millioner af kroner på at stille ejendommen på Dortheavej 61 frit til rådighed for venstreradikale kræfter, og hvordan militante antifascister som Revolutionære Antifascister udnytter dette tilbud flittigt.

Det kan ikke passe, at kommunale penge på denne måde skal bruges på at finansiere en rotterede som Ungdomshuset, der er arnested for voldelig venstreradikalisme. Ungdomshuset er en sand skamplet på København.

Rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69 var en stor sejr for os københavnere, der går ind for demokratiske værdier og er imod politisk vold. Rydningen af Ungdomshuset på Dortheavej 61 vil være en om muligt endnu større sejr for København som by.

Herfra skal altså lyde en klar opfordring til Københavns Kommune: træk nu tæppet væk under Ungdomshuset og de udemokratiske, venstreradikale kræfter, det lægger hus til. Som minimum bør den kommunale millionstøtte ophøre, og allerhelst bør Ungdomshuset ryddes som i 2007. Og det kan kun gå for langsomt.