Siger Nye Borgerlige bare det, der giver stemmer?

- Skyldes det bare, at det egentlig er ét fedt, hvad man som medlem af Nye Borgerlige siger - bare det giver stemmer?, spørger Amalie Lisbjerg i et læserbrev. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
- Skyldes det bare, at det egentlig er ét fedt, hvad man som medlem af Nye Borgerlige siger - bare det giver stemmer?, spørger Amalie Lisbjerg i et læserbrev. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

180Grader Debat,

14/03/2020

Af Amalie Lisbjerg, Nivå

På Christiansborg fremstår alle partiledere med fuld opbakning til regeringen i corona-kampen. Men især Pernille Vermunds omfavnelse af Mette Frederiksen forekommer hul.

For ikke mange dage siden mente hendes egen sundhedsordfører, Lars Boje Mathiesen, at medierne kun var ude på at skabe »panik« over en sygdom, der kan sammenlignes med influenza. Og det er jo et lidt andet billede end det, som partiformanden i dag tegner.

Der er langt fra at tale om falsk panik over noget, der bare er en influenza til nu med alvorlig mine at tale om danskernes sikkerhed.

Gad vide, hvad der er sket? Har Vermund overbevist Lars Boje Mathiesen? Eller har hun bare opdaget, at vinden er blæst i en anden retning, end det gennempopulistiske parti troede for et par dage siden?

Boje Mathiesen er hurtigt kommet ind i stoffet i sundhedsudvalget. Den ros skal han have!

For forleden var han klar til at fortælle verden, at myndighedernes håndtering af hele corona-sagen var »forkert«. Der var ingen grund til at gå i panik og grundlæggende skulle vi bare tage det afslappet. Derfor burde myndighederne ikke piske en stemning op.

Nu er sundheds-oraklet fra Nye Borgerlige tavs. Hvorfor mon? Er det fordi den tidligere LA-liberalist har fået mundkurv på? Eller skyldes det bare, at det egentlig er ét fedt, hvad man som medlem af Nye Borgerlige siger - bare det giver stemmer?

Og det kan jo godt være det ene den ene dag, og det modsatte den næste...

Dette er et debatindlæg indsendt af en af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribentens holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.