Klimatisk månesyge

Foto: Andreas Solaro/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Andreas Solaro/AFP/Ritzau Scanpix

180Grader Debat,

01/04/2020

Af Uffe Lindum, journalist

Gad i grunden vide, om Danmarks regeringsparti ikke kunne have en politisk bagtanke med de milliardstore støttepakker til diverse grene af samfundslivet under den grasserende corona-epidemi?

Støtten kunne være et prima alibi for at dæmpe eller skrotte overvejelserne om, hvordan den lige så grasserende klimatiske månesyge skulle finansieres.

Bagtanker er ligesom andre tanker ikke forbudt.

Klimahysteriet er i overvældende grad abstrakt, fordi ideologiske sjæle i den politiske verden ikke vil indse, at klimaet er naturvidenskab i fri dressur, og at samme naturvidenskab ergo må tages i ed, hvis selve verdensordenen partoût skal forvaltes af danske lilleput-politikere.

Heroverfor står den nuværende, yderst konkrete sundhedssituation, og mens socialdemokraternes verdensfrelsende Don Quijote-kloning Dan Jørgensen nok må vente med at bestige sin klima-kæphest, kan han jo trøstespise en mundfuld af Danmarks nationalret, som til hans slet skjulte fortrydelse ikke blev en 3-stjernet økologisk omgang melorme-guf, men i kraft af en ganske uakademisk folkelig afstemning det velkendte stegte flæsk med persillesovs!

”Ved jorden at blive, det tjener os bedst”, som Grundtvig bemærkede. Og den svenske operastjerne, wienernes højt elskede Kammersängerin Birgit Nilsson sagde tilsvarende: ”Hold fødderne på jorden. Så slår det mindre hårdt, når du falder”!

I sine erindringer ’La Nilsson’ sagde hun for resten også: ”Læg dit æg, før du kagler!”, og den være ad hoc tilegnet de radikales Sofie Carsten Nielsen.

Dette er et debatindlæg indsendt af en af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribentens holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.