Mand sigtet for drab på Bornholm: Den dræbte voldtog min mor

Drabssigtet har fortalt, at han ville give en mand en lærestreg for angiveligt at have voldtaget hans mor.
Det var ved denne shelterplads i Nordskoven på Bornholm, at en 28-årig mand en tidlig morgen i juni blev fundet død. Han blev dræbt af to brødre, mener anklagemyndigheden. (Arkivfoto).
Det var ved denne shelterplads i Nordskoven på Bornholm, at en 28-årig mand en tidlig morgen i juni blev fundet død. Han blev dræbt af to brødre, mener anklagemyndigheden. (Arkivfoto).

180Graders Redaktion,

19/08/2020

En 28-årig mand blev tæsket ihjel med granrafter og slag en nat i slutningen af juni.

To brødre har erkendt at have stået bag volden, og ved et retsmøde ved Retten på Bornholm onsdag er det kommet frem, hvorfor brødreparret udsatte manden for den omfattende vold.

Deres mor havde fortalt dem, at den 28-årige mand havde været seksuelt grænseoverskridende over for hende, og i et tilfælde voldtog han hende.

Det har den yngste af brødrene i hvert fald forklaret politiet.

Sagen har fået stor opmærksomhed på sociale medier, hvor flere har spekuleret i, om der var tale om et racistisk motiveret drab. Eller om volden blev yderligere forstærket, fordi drabsofferet havde en mor fra Tanzania og far fra Danmark.

Det har både anklagemyndighed, de sigtede brødre og øvrige vidner afvist.

- Det havde intet med det at gøre, læser forsvarer Asser Gregersen op fra en forklaring, som den yngste bror har givet til politiet.

Den udtalelse bekræfter den sigtede. Efter at brødrene var blevet fortalt om det formodede overgreb på moren, ville de give den 28-årige "en lærestreg", fremgår det af forklaringen til politiet.

Især den ældste af brødrene var gode venner med den 28-årige, og de vidste således, at han ville sige ja til at drikke øl med dem den pågældende aften og nat i juni.

De inviterede ham ud til en shelterplads i Nordskoven på Bornholm, hvor de tæskede ham. Men volden gik for vidt, har den yngste bror forklaret til politiet.

Tidligt næste morgen blev den 28-årige fundet dræbt ved shelterpladsen. Det var mængden af vold, han blev udsat for, som tog livet af ham, har en obduktionsrapport tidligere slået fast.

Politiet har spurgt den yngste bror, om den 28-åriges etnicitet gjorde, at han blev udsat for mere vold. Men det har han afvist. Det var kun det formodede overgreb på moren, der spillede ind, forklarede han.

- Det var ene og alene på grund af den, at han blev udsat for den omfattende vold, læser forsvarer Asser Gregersen op fra afhøringsrapporten.

Onsdag er der retsmøde, fordi brødrenes varetægtsfængsling udløber. Den ældste har frivilligt valgt at forlænge sin fængsling med fire uger, men den yngste ville fremstilles.

Dommer Tine Rud har dog afgjort, at også han fortsat skal sidde fængslet i sagen de næste fire uger. Dermed skal en dommer 16. september på ny tage stilling til, om varetægtsfængslingen skal forlænges igen.

Brødrene har udelukkende erkendt grov vold - og dermed afviser de, at det var deres intention, at den 28-årige skulle dø.

De sidder også varetægtsfængslet for grov vold, og dommeren vil derfor vide, om det også tyder på, at det er det, brødrene ender med at blive tiltalt for.

- Det, vi har på, tyder på, at tiltalen kommer til at lyde på manddrab, siger chefanklager Benthe Pedersen Lund.

I tidligere domme for vold med døden til følge er der straffet med mellem tre og seks års fængsel. For drab er udgangspunktet 12 år, men man kan straffes med fængsel på livstid.

Kilde: /ritzau/