Ægtepar er blandt ni anholdte i stor aktion på Fyn

Ni personer med relation til bandemiljø i Odense blev torsdag anholdt. Fredag kommer flere af dem for dommer.
Ved Retten i Odense bliver flere personer med tilknytning til bandemiljø fremstillet i grundlovsforhør fredag. De blev anholdt i stor aktion, der var koordineret mellem Fyns Politi og Særlig Efterforskning Vest (SEV). (Arkivfoto)
Ved Retten i Odense bliver flere personer med tilknytning til bandemiljø fremstillet i grundlovsforhør fredag. De blev anholdt i stor aktion, der var koordineret mellem Fyns Politi og Særlig Efterforskning Vest (SEV). (Arkivfoto)

180Graders Redaktion,

26/02/2021

Et ægtepar er blandt de ni sigtede personer, som torsdag blev anholdt i en stor politiaktion på Fyn.

Ifølge politiet har de på forskellig vis tilknytning til bandemiljøet i Odense.

Flere af de anholdte bliver fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Det gælder blandt andre en mand i slutningen af 30'erne. Hans hustru er også sigtet i sagen, skriver Fyens Stiftstidende på sin hjemmeside.

Manden har ifølge avisens oplysninger været en prominent person i det odenseanske bandemiljø for nogle år siden. Han er tidligere dømt for vold og hashhandel.

Ved grundlovsforhøret fredag er det kommet frem, at han er sigtet for besiddelse af 522 gram heroin, 241 gram kokain og 11,6 kilo hash, som ifølge anklageren skulle sælges videre. Derudover også frihedsberøvelse og forsøg på røveri.

Hans hustru, som altså også er sigtet i sagen, var mødt op i retssalen for at overvære grundlovsforhøret, men dommeren sendte hende ud af lokalet, skriver Fyens Stiftstidende.

I alt seks af de ni anholdte bliver fredag stillet for en dommer.

En 35-årig mand er sigtet for at have opbevaret hash, kokain og heroin forskellige steder i Odense og Vejle, mens en mand på 23 år er sigtet for at have skaffet heroin i Bagsværd.

Yderligere er en 49-årig mand sigtet for at have modtaget mindst 382 gram heroin og en mængde kokain efter aftale med nogle af de andre sigtede.

Ifølge Fyens Stiftstidende nægter de sig alle skyldige - dog har den 49-årige erkendt en del af sigtelsen. I et andet grundlovsforhør ved Retten i Odense blev yderligere to mænd fremstillet. Det er uvist, hvad de præcis er sigtet for.

Dørene ved grundlovsforhøret er blevet lukket, efter at sigtelserne er blevet læst op. Årsagen er blandt andet, at der fortsat er en mistænkt på fri fod.

Det er derfor uvist, hvad politiet har af beviser mod de sigtede.

Senere fredag vil det blive oplyst, hvorvidt de anholdte bliver varetægtsfængslet.

Kilde: /ritzau/