Antallet af coronasmittede runder 25 millioner globalt

Fire dage efter at antallet af globale coronatilfælde rundede 24 millioner, er yderligere en million smittet.
Verden over er der nu blevet bekræftet 25 millioner tilfælde af personer, der er testet positive for coronavirus. (Arkivfoto)
Verden over er der nu blevet bekræftet 25 millioner tilfælde af personer, der er testet positive for coronavirus. (Arkivfoto)

180Graders Redaktion,

30/08/2020

Verden har søndag rundet 25 millioner bekræftede tilfælde af personer, der er testet positive for coronavirus.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University, som siden coronapandemiens begyndelse har registreret smittetilfælde fra hele verden.

Det er fire dage siden, at antallet af bekræftede smittetilfælde rundede 24 millioner.

USA er det land i verden, der i absolutte tal har registreret flest smittede, siden pandemien brød ud. Flere end 5,9 millioner mennesker er blevet testet positive for virusset i USA.

Dernæst kommer Brasilien, der tegner sig for over 3,8 millioner af verdens bekræftede smittetilfælde.

Indien følger lige efter med lidt over 3,5 millioner bekræftede smittede.

Netop Indien har søndag sat en kedelig rekord, da landet alene har registreret 78.761 nye smittetilfælde inden for det seneste døgn.

Det er det højeste antal smittetilfælde, som et land har registreret i løbet af 24 timer.

Den hidtidige rekord tilhørte USA, som i midten af juli registrerede 77.638 nye smittetilfælde i løbet af et døgn.

Optællingen fra Johns Hopkins University inkluderer kun de smittetilfælde, der er bekræftet af de enkelte landes sundhedsmyndigheder. Derfor kan der være mørketal.

Der er desuden også forskel på, hvordan og hvor meget de enkelte lande tester for virusset.

Mens USA er det land, som har oplevet flest smittetilfælde i absolutte tal, så er det ikke USA, som er det hårdest ramte land, når det gælder coronarelaterede smittetilfælde og dødsfald målt i forhold til befolkningsantallet.

I Peru er der således blevet registreret 884 dødsfald blandt coronasmittede per én million indbyggere. Det er den højeste dødsrate på globalt plan, når man frasorterer lande med mindre end en million indbyggere.

Belgien og Storbritannien følger efter Peru på henholdsvis anden- og tredjepladsen. Sverige ligger nummer 7, USA indtager en niendeplads på samme liste, mens Danmark er nummer 43.

Kilde: /ritzau/