Socialdemokratiet binder kommende regeringer: Milliarder bruges på ny infrastruktur – men mange byggerier starter først om 5 år

Ifølge transportminister Benny Engelbrecht er det vigtigt, at netop indgåede aftaler også overholdes af kommende ikke-socialdemokratiske regeringer.
Transportministeriets pressefoto af Benny Engelbrecht taget af Claus Bech
Transportministeriets pressefoto af Benny Engelbrecht taget af Claus Bech

Lars Bjørknæs,

28. juni 2021

Anført af transportminister Benny Engelbrecht, har den socialdemokratiske regering netop fremlagt et stort transportforlig. En politisk aftale der blandt andet betyder, at der skal bygges eller udbygges en lang række motorveje, ligesom beboere i mindre jyske byer, kan se frem til nye omfartsveje.

I alt ender den samlede regning på omkring 161 milliarder kroner, men det er dog langt fra alle byggerierne, der sættes i gang med det samme. Således er forventningerne, at der først bliver taget første spadestik til en række af byggerierne, når vi når frem til 2025. Hvilket ikke kun er efter udløbet af den igangværende valgperiode, men efter planen også midt i den næste.

Alligevel mener Benny Engelbrecht ikke, at man gør noget forkert, ved at binde en anden regeringskonstellation end den siddende, til at igangsætte og fortsætte de enorme investeringer, der blev offentliggjort i dag.

Således oplyste han blandt andet følgende på dagens pressemøde :

- Når vi har truffet de her beslutninger, så skal vi jo stå ved det. Det er vigtigt at holde fast i indgåede aftaler.