Skats skandaler koster 300 millioner om året i advokatregninger

De mange skandaler i Skat koster dyrt i både medarbejdere, udgifter til it-systemer og også i advokatregninger. Samlet set betyder skandalerne nemlig en ekstraudgift til staten på 300 millioner i udgifter til advokathjælp.
(ARKIV) SKAT i Fredensborg fotograferet den 9. august 2014. (Foto: ERIK REFNER/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) SKAT i Fredensborg fotograferet den 9. august 2014. (Foto: ERIK REFNER/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

17. januar 2020

Storsvindlere, fejlagtige ejendomsvurderinger og svigtende gældsinddrivelse. De mange skandaler i Skat koster danskerne dyrt, både i ekstra medarbejdere, udgifter til nye it-systemer og i massive advokatregninger.

I 2018 betalte Skatteministeriet næsten 300 millioner kroner til statens faste advokat, Kammeradvokaten, for at få advokathjælp til at løse de mange skandaler.

Det skriver Politiken.

De høje advokatudgifter er kommet frem i en opgørelse, som den socialdemokratiske skatteminister Morten Bødskov har sendt til Folketingets skatteudvalg.

Ifølge skatteministeren er der på flere områder "tale om forvaltningsområder, der er brudt helt sammen".

Hidtil har det været normalt for Skatteministeriet at have årlige udgifter på 100 millioner kroner til Kammeradvokaten, men som følge af de seneste års mange skandaler i Skat, er beløbet steget til små 300 millioner kroner.

- Opgørelsen viser, at Skatteministeriets udgifter til Kammeradvokaten i de seneste år har været stigende, skriver skatteminister Morten Bødskov da også til skatteudvalget.

Udover den almindelige årlige udgift på 100 millioner kroner, har advokatregningerne siden 2015 tårnet sig op til et niveau på 292 millioner kroner i 2018.