Vermund langer ud efter Venstre: Hvorfor støtter I ikke Støjberg?

Nye Borgerliges formand Pernille Vermund undrer sig over, hvorfor Inger Støjbergs partifæller ikke bakker hende op i den verserende "barnebrudssag".
Nye Borgerliges formand Pernille Vermund undrer sig over, hvorfor Inger Støjbergs partifæller ikke bakker hende op i den verserende "barnebrudssag". (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Nye Borgerliges formand Pernille Vermund undrer sig over, hvorfor Inger Støjbergs partifæller ikke bakker hende op i den verserende "barnebrudssag". (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

25/05/2020

I øjeblikket er tidligere udlændinge- og integrationsminisyer og nuværende næstformand i Venstre, Inger Støjberg, hovedperson i en omdiskuteret sag om adskillelse af asylpar, som undersøges af den såkaldte Instrukskommission.

Kommissionen skal undersøge, om Støjberg handlede ulovligt, da hun som minister tilbage i 2016 udsendte en instruks om at adskille alle asylpar, hvor den ene ægtefælle var under 18 år.

Under hele sagen har særligt én ting dog undret Nye Borgerliges partiformand Pernille Vermund: den manglende opbakning fra Støjbergs partifæller i Venstre.

De to politikere er med Vermunds egne ord "gode venner", og Nye Borgerlige-formanden har da også givet udtryk for sin fulde støtte til Inger Støjberg i den kontroversielle sag.

I et Facebook-opslag langer Pernille Vermund ud efter Venstre-politikerne, der ifølge hende burde støtte mere op om Støjberg.

- Det er trist, at venstrefløjen og Radikale er mere optagede af at bedrive klapjagt på Inger, end de er af at passe på de værdier om frihed og ligestilling, der bør gælde for alle unge piger på dansk jord. Men det er ikke overraskende.

- Til gengæld er det både trist og overraskende, at opbakningen til Inger primært kommer fra andre partier end hendes eget, skriver Pernille Vermund og oplister Konservative, DF og Nye Borgerlige som eksempler på de partier, der har udtrykt støtte til Støjberg.

- Hvor er de mange Venstre-folk på Christiansborg, som burde have Ingers ryg i denne sag?, spørger Nye Borgerlige-formanden.

Pernille Vermund skriver endvidere, at hun "risikerer at få høvl for dette opslag". Det er hun dog helt afklaret med, skriver hun.

- Jeg tager gerne de politiske øretæver, der følger med. Kampen for Inger er en kamp for frihed, ordentlighed og danske værdier. En kamp mod venstrefløjen, Radikale, islam og undertrykkelse. Den kamp er alle politiske øretæver værd.

Over for B.T. uddyber Pernille Vermund sin holdning:

- Hvis man er villig til at sætte Inger i front i udlændingepolitikken og trække en masse stemmer til Venstre, så må man også slå en ring rundt om hende i den her situation.

Til B.T. forsvarer Sophie Løhde, politisk ordfører i Venstre, sig med, at "Venstre er imod barnebrude, og vi støtter Ingers utrættelige kamp for de unge pigers frihed".

I går lagde Venstre også et billede op på Facebook af Inger Støjberg. Billedet blev akkompagneret af et blåt hjerte, der kan forstås som en let skjult opbakning til partiets næstformand.

Foreløbigt er Instrukskommissionen ikke nået til sin konklusion, men flere centrale vidner har været afhørt, herunder også Støjberg selv. Sagen kan ende med en rigsretssag for Inger Støjberg, hvis et folketingsflertal beslutter det.