Ligebehandlingsnævnet udsteder bøde til bodega

På grund af gratis shots til kvinder til en quizaften skal Nørre Bodega nu betale 2.500 kr. i erstatning til en ung mand.

180Graders Redaktion,

16/12/2020

"Nu må det her krænkelses-NONSENS altså stoppe!" sådan starter Nørre Bodega et opslag på Facebook, hvor de skriver, at de er blevet idømt en bøde på 2.500 kr. for at forskelsbehandle mellem køn.

Ligebehandlingsnævnet har udstedt bøden på 2.500 kr. til Nørre Bodega på Nørrebro i København for at give gratis shots til kvinder til deres quizaften 'Ladies Night'. Det oplyser bodegaen på Facebook.

En "ung knøs", som Nørre Bodega selv skriver, følte sig krænket over forskelsbehandlingen, da mænd måtte betale for shots. Han klagede efterfølgende til Ligebehandlingsnævnet, som bestemte, at Nørre Bodega har handlet i strid med ligestillingsloven.

"Hvor er vi snart henne?" spørger Nørre Bodega retorisk i deres opdatering og understreger, at de ikke havde til hensigt at diskriminere. Tværtimod ønskede baren at lokke flere kvindelige gæster ud til en god aften, skriver de.

Kønsspørgsmålet har irriteret Nørre Bodega godt og grundigt, da de ikke forstår, hvordan man overhovedet kan føle sig krænket over et event som Ladies Night, men nu de altså skal betale 2.500 kr. til den unge mand, som nu kan købe rigeligt med shots.

Samtidig skriver Nørre Bodega også på Facebook, at de ikke forstår, hvorfor skatteyderne skal betale for, at sådan en sag kan blive behandlet i månedsvis i Ligebehandlingsnævnet.