Mette F svarede på spørgsmål fra sin egen spindoktor under pressemødet via Børsen-journalist – som nu fortryder

Afstanden mellem Statsministeriet og Børsen-journalist var under et pressemøde i bedste fald begrænset.

Lars Bjørknæs,

28/06/2021

Da regeringen sammen med sine røde støttepartier udarbejdede det såkaldte forståelsespapir, stod der omtalt, at den ønskede et tættere samarbejde med pressen.

Af forståelsespapiret, der trådte i stedet for det traditionelle regeringsgrundlag, fremgik dog ikke præcist, hvad Mette Frederiksens regering mente med samarbejdet med den danske medieverden. Men i forbindelse med de første dage af coronakrisen, var der et overraskende samarbejde mellem den socialdemokratiske regering og en journalist fra et stort statsstøttet medie, som ellers konsekvent ønsker at fremstå som demokratiets vagthund.

Således erkender Børsen-journalisten Sine Vestergaard nu, at hun stillede et spørgsmål til Mette Frederiksen under et pressemøde den 6. marts 2020, som var bestilt af en af socialdemokratens spindoktorer. Spindoktoren rundsendte således en sms midt under pressemødet til tilstedeværende journalister, om de ikke ville spørge Mette Frederiksen hvorvidt det grundet coronaen, var forbudt eksempelvis at kramme – hvilket statsministeren overfor Sine Vestergaard svarede benægtende på.

Til Journalistforbundets fagblad, Journalisten, oplyser Sine Vestergaard nu, at det var en fejl, på den måde at gå statsministerens ærinde :

- Med det, der er kommet frem nu via Anne Sofie Kragh, så virker det jo nærmest, som om jeg er blevet brugt i noget, der er en slags manipulation eller et magtspil. Og i det lys var det en fejl at gå med til det.

Afsløringen er kommet frem i forbindelse med Anne Sofie Kraghs netop udsendte bog ”Det første år”.