Forhandlinger om coronahjælp til medier er sat på pause

Medieordførere er ikke tilfredse med størrelsen på hjælpen, som kulturministeren havde med til forhandlinger.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Claes Kirkeby Theilgaard,

30/03/2020

Forhandlingerne om økonomisk hjælp til medier, som er ramt af faldende annonceindtægter som følge af coronakrisen, er mandag eftermiddag foreløbigt sat i stå.

Det fortæller medieordførere, som ikke synes, at kulturminister Joy Mogensen (S) havde en tilstrækkelig stor hjælp med til medierne.

- Foreløbigt er der dømt time out, og det skyldes, at regeringen helt åbenlyst ikke har forstået, at det, vi sidder med i hænderne, er vores demokratiske infrastruktur, siger De Radikales medieordfører, Jens Rohde.

- Den, vil vi ikke acceptere, bryder sammen. Derfor er det nogle helt andre boller, der skal på suppen, før vi kan fortsætte, siger han.

SF's medieordfører, Jacob Mark, bekræfter:

- Det skyldes, at vi i en stor række af partierne ikke var tilfredse med de oplæg, som regeringen kom med. Vi ønsker at hjælpe alle de medier i Danmark, som er presset af den krise, vi står i, siger han.

Forhandlingerne i Kulturministeriet handlede specifikt om hjælp til lokale og regionale medier.

De oplever et fald i annonceindtægter, men kan ikke få kompensation gennem regeringens hjælpepakker, fordi journalisterne fortsat arbejder.

Jacob Mark bemærker dog, at hele mediemarkedet lider under krisen.

- Derfor ønsker vi en ordning, som både hjælper de nationale og regionale medier, men som også hjælper resten af mediedanmark, siger SF-ordføreren.

- Det vil være billigere at hjælpe dem nu og sørge for, at journalisterne kan blive ved med at lave god radio og gode aviser.

Joy Mogensen skal have foreslået at give 12,5 millioner til distrikts- og ugeaviser. Derudover har ministeren angiveligt lagt op til, at 23 millioner, som er ubrugte midler, kan gå til lokale og regionale medier.

Partierne forventer, at forhandlingerne bliver genoptaget senere mandag.

Kilde: /ritzau/